Hogyan lehet megakadályozni, hogy a krumplistészta másnapra megkeményedjen?
1./ Meg kell enni az összeset, ne legyen maradék
2./ Gőz fölött, vagy mikróban/sütőben újra-melegíted, bár ez már akkor sem lesz az igazi!
De, segít. :)
Melegítéskor.
Hidegben behúz, ezzel semmit nem tudsz csinálni.
Tegyél bele egy kis alaplevet (maradék húsleves) fedd le, és úgy melegítsd meg.
Egyébként ha biztos, hogy lesz maradék, akkor az is segít, ha nem kevered be az egészet.
Mert mire visszapuhul az egész, és újra beállítod az állagát, addigra a tészta szétfőhet.
Ezen kívül a tészta jóval tovább dagad, mint a főzési idő, gyakorlatilag alkalmatlan minőségromlás nélkül bekevert állapotban pár óránál tovább tartani.
Ha viszont nincs bekeverve, a krumplival könnyebben tudsz bánni, melegítéskor nem fő szét a tészta.
A tésztát elteheted megfőve, leöblítve, lefedve, vagy főzhetsz mindig frissen annyit, amennyit megeszel. Utóbbi lenne az igazi.
Még egy tipp, hogy semmit ne kelljen vele csinálni. Legyen más a cél, edd meg úgy, keményen.
Tedd bele teflon, vagy kerámia serpenyőbe, és pirítsd le.
Ha fullra lepirult, annyira, hogy összeáll az egész, fordítsd meg egyben, mint egy lepényt.
A másik oldalát is pirítsd le jó ropogósra.
Így koncentrálódik az íz, és maga a pirult rész is nagyon jó ízű. Egy más jellegű ételt kapsz.
Jéghideg kovászos uborkával kiváló!
...meg száraz fehér kisfröccsel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!