Mit főzzek Karácsonyra?
Karácsonyra sosem föztem még káposztát - az nem ünnepi étel.
Süss valami baromfit (kacsa, liba, csirke, pulyka - akár egészben, akár csak combot/mellet), símán vagy töltve. Rengeteg ilyen recept van, különlegesebbek is, megszokottabbak is.
127. Csőben sült potyka
A pontyot kb. 2 cm széles szeletekre szeljük, só-bors.
A tepsit jó vastagon alját és oldalát is kivajazzuk és jó vastagon kikenjük tejföllel. Közepére felállítgatjuk a halszeleteket, körbe-rakjuk vastag hasábra vágott burgonyával. A tepsi 2 ellentétes sarkába 1-1 csípős paprika. Az egésznek a tetejére ismét vaj, majd egy citrom levét rácsorgatjuk. Megkenjük vastagon a tejföllel, és /teaszűrőn keresztül/ megszórjuk zsemlemorzsával!
Egy korty víz + fólia rá, be a sütőbe. Amikor megpuhult a hal is és a krumpli is, fólia le, és a tetejét piros-ropogósra sütni!!!
5-ös vagyok!
Nem zsír, hanem vaj, és hogy kinek mit jelent "jó vastagon kivajazzuk", az megítélés kérdése. Nem dekára írtam a hozzávalókat!!!
A vaj élettanilag ugyanúgy zsiradék, mint a zsír, semmivel sem jobb. Emellett a tejföl is igen sok (tej)zsírt tartalmaz. A vastagon meg azért nem jelent vékony réteget.
Eleve max. egész kevés vajjal elég kikenni a formát, a tejföl meg ha a tetején van egy kicsi, akkor is ad ízt, viszont nem lesz a kaja fele zsír (mármint ha az összetételét nézzük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!