Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek Karácsonyra?

Mit főzzek Karácsonyra?

Figyelt kérdés
Már elegem van a káposztából és a többiből. Erre a karácsonyra valami különleges étel legyen!
2015. dec. 13. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Mennyi keretet szánsz rá? Mert hiába javasolnám a lazacot, ha neked csak csirkefarhátra futja.
2015. dec. 13. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
2015. dec. 13. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. dec. 13. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
35%

Karácsonyra sosem föztem még káposztát - az nem ünnepi étel.


Süss valami baromfit (kacsa, liba, csirke, pulyka - akár egészben, akár csak combot/mellet), símán vagy töltve. Rengeteg ilyen recept van, különlegesebbek is, megszokottabbak is.

2015. dec. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

127. Csőben sült potyka

A pontyot kb. 2 cm széles szeletekre szeljük, só-bors.

A tepsit jó vastagon alját és oldalát is kivajazzuk és jó vastagon kikenjük tejföllel. Közepére felállítgatjuk a halszeleteket, körbe-rakjuk vastag hasábra vágott burgonyával. A tepsi 2 ellentétes sarkába 1-1 csípős paprika. Az egésznek a tetejére ismét vaj, majd egy citrom levét rácsorgatjuk. Megkenjük vastagon a tejföllel, és /teaszűrőn keresztül/ megszórjuk zsemlemorzsával!


Egy korty víz + fólia rá, be a sütőbe. Amikor megpuhult a hal is és a krumpli is, fólia le, és a tetejét piros-ropogósra sütni!!!

2015. dec. 13. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
10%
ma 11:15-ös: és ettöl mindenki kapásból szívinfarktust kap!!! Ennyi zsír egy hadseregnek eléeg, nem egy étkezésre!!!!!
2015. dec. 13. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
6-os hülyeséget írtál. Zsíros ételtől senki nem fog szívinfarktust kapni. Legfeljebb a zsírmentestől, ami rendszerint tele van fűrészporral.
2015. dec. 13. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
25%

5-ös vagyok!

Nem zsír, hanem vaj, és hogy kinek mit jelent "jó vastagon kivajazzuk", az megítélés kérdése. Nem dekára írtam a hozzávalókat!!!

2015. dec. 13. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
40%

A vaj élettanilag ugyanúgy zsiradék, mint a zsír, semmivel sem jobb. Emellett a tejföl is igen sok (tej)zsírt tartalmaz. A vastagon meg azért nem jelent vékony réteget.


Eleve max. egész kevés vajjal elég kikenni a formát, a tejföl meg ha a tetején van egy kicsi, akkor is ad ízt, viszont nem lesz a kaja fele zsír (mármint ha az összetételét nézzük)

2015. dec. 13. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!