Mit fözzek karácsonyra?










Joghurtos-kekszes csirke
Hozzávalók:
joghurt vagy kefír ízlés szerint
csirkehús
fűszerek
sós háztartási keksz
pici olaj a sütéshez
+ sütőpapír
Elkészítés
A csirkehúst (én a mellét szoktam) nagyobb darabokra vágom. A joghurtot fűszerezem sóval, fokhagymával, borssal ételízesítővel, gyömbérrel, egy csipetnyi chillivel (tulajdonképpen mindenki azzal, amivel szereti). A húsokat beleteszem, és legalább 2 órán át pácolom benne. A sós kekszet sodrófával prézliszerűre összetöröm, a joghurtból kivett csirkedarabokat beleforgatom, és sütőpapírral bélelt, kicsit megolajozott tepsiben aranybarnára sütöm. Mindenféle köret illik hozzá.
[ [link]
Elsőre talán kicsit bizarrul hangzik a neve, de mi már kipróbáltuk, és isteni!
Előnye, hogy nem egy drága és bonyolult kaja, mégis finom.
Most karácsonykor is ez lesz nálunk a menü! :)
Ja igen: a recept legalább két óra pácolási időt ír, de én azért egy-másfél napig simán benne szoktam hagyni a húst...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!