Miért nem sikerült a pogácsa?
Először is, rengeteg a tojás a 15 dkg liszthez képest, nem is lesz belőle 24 db,sütőpor ,és élesztő híján meg se dagadt, ahogy írták,és nem 20 perc aladt sült meg, hanem 1 óra alatt (se) nyers,ragadós lett a közepe...?(
Ami a fő gond, marha lassan sült,nem 15-20 perc, és nem dagadt meg...valami azért kellett volna bele...
Meg sokalltam a 3 tojást 15dkg liszthez...
Ez nem pogácsa, hanem (só) képviselöfánk tészta, sajtkrémmel töltve.
Ha nem sikerüült, akkor nem megfelöen készítetted, a recept jó!
Ehhez jóa liszt-tojás arány, élesztö fölösleges bele, mivel nem élesztös tészta.
Ha nem sült meg egy óra alatt, akkor rossz a sütöd.
Forró sütöben kell 15-20 percig sütni és közben tilos kinyítni a sütöt, illetve célszerü alulra egy kisebb edényben vizet tenni, hogy kellöen gözös legyen. utána a belsejeben kevés hártyaszerü tésztadarabok lehetnek, de ragacsos nem.
Vagy nem tartottad be a recept elöírásait - tettél bele élesztöt, nem úgy készítetted elö a tésztát, ahogy le van írva, rosszul sütötted - de ez nem a recept hibája, hanem a tíéd.
A sutom nem rossz,bocsi.csak gazos,es nem alul felul sut...csak alul...
Es mitol kellene megdagadnia?
Nem tettem bele elesztot.de bar tettem volna...
A receptben pogacsa van a cimben ,nem kepviselofank...na mimdegy ja a recept jo,biztos en vagyok bena...
A NEVE pogácsa, de a recept a képviselöfánk tésztája! (Ha nem hiszel nekem - pedig 40 éve sütök-fözök naponta -, akkor keress utána a neten a képviselöfánknak!)
Ebbe nem kell sem sütöpor, sem élesztö, mégis megnö. (Megintcsak javaslom, nézz utána a képviselöfánk témának!) Ha teszel bele bármelyiket is, akkor nem lesz jó!
A sütöd attól még lehet túl "lassú", hogy jónak tartod (gázosra sokszor jellemzö) - ennél az a fontos, hoyg a sütö forró és gözös legyen és feltétlen csukva legyen az elsö 15 percben. Ez alatt a fánkocskák legalább duplájára nönek, ha jól süt a sütöd.
EZ ÍGY szerepel a cikkben!
"Igen, ez egy sós képviselőfánk. Csak kisebb kiszerelésben...:o)))Nagyon finom, igazi sajtos csemege.
Nem hogy hasonlít, hanem pont olyan, csak itt a tésztájában is sajt van. Érdemes kipróbálni!"
gyerekkoromban sütöttem, arra emlékszem, hogy elég nehéz volt egyenként hozzákeverni a tojást, és kidolgozni.
Nem lehet, hogy a főzés részt kihagytad?
A sütőt előtte befröcsköljük vízzel, vagy kisedénybe berakjuk, és TILOS nyitogatni sütés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!