Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerült a pogácsa?

Miért nem sikerült a pogácsa?

Figyelt kérdés

[link]


Először is, rengeteg a tojás a 15 dkg liszthez képest, nem is lesz belőle 24 db,sütőpor ,és élesztő híján meg se dagadt, ahogy írták,és nem 20 perc aladt sült meg, hanem 1 óra alatt (se) nyers,ragadós lett a közepe...?(


2015. dec. 12. 12:04
 1/8 anonim ***** válasza:
jónak tűnik pedig a recept, pontosan követted? a főzés rész is megvolt?
2015. dec. 12. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Ami a fő gond, marha lassan sült,nem 15-20 perc, és nem dagadt meg...valami azért kellett volna bele...

Meg sokalltam a 3 tojást 15dkg liszthez...

2015. dec. 12. 12:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem pogácsa, hanem (só) képviselöfánk tészta, sajtkrémmel töltve.

Ha nem sikerüült, akkor nem megfelöen készítetted, a recept jó!


Ehhez jóa liszt-tojás arány, élesztö fölösleges bele, mivel nem élesztös tészta.

Ha nem sült meg egy óra alatt, akkor rossz a sütöd.


Forró sütöben kell 15-20 percig sütni és közben tilos kinyítni a sütöt, illetve célszerü alulra egy kisebb edényben vizet tenni, hogy kellöen gözös legyen. utána a belsejeben kevés hártyaszerü tésztadarabok lehetnek, de ragacsos nem.


Vagy nem tartottad be a recept elöírásait - tettél bele élesztöt, nem úgy készítetted elö a tésztát, ahogy le van írva, rosszul sütötted - de ez nem a recept hibája, hanem a tíéd.

2015. dec. 12. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

A sutom nem rossz,bocsi.csak gazos,es nem alul felul sut...csak alul...

Es mitol kellene megdagadnia?

Nem tettem bele elesztot.de bar tettem volna...

A receptben pogacsa van a cimben ,nem kepviselofank...na mimdegy ja a recept jo,biztos en vagyok bena...

2015. dec. 12. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A NEVE pogácsa, de a recept a képviselöfánk tésztája! (Ha nem hiszel nekem - pedig 40 éve sütök-fözök naponta -, akkor keress utána a neten a képviselöfánknak!)


Ebbe nem kell sem sütöpor, sem élesztö, mégis megnö. (Megintcsak javaslom, nézz utána a képviselöfánk témának!) Ha teszel bele bármelyiket is, akkor nem lesz jó!


A sütöd attól még lehet túl "lassú", hogy jónak tartod (gázosra sokszor jellemzö) - ennél az a fontos, hoyg a sütö forró és gözös legyen és feltétlen csukva legyen az elsö 15 percben. Ez alatt a fánkocskák legalább duplájára nönek, ha jól süt a sütöd.

2015. dec. 12. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A receptet görgesd lejjebb, írják is, hogy sós képviselőfánk. És valóban nem kell bele sem élesztő,sem sütőpor. Ez egy égetett tészta, ha pontról pontra betartod a recept előírását, akkor megdagad és üreges lesz a beljese.
2015. dec. 12. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

EZ ÍGY szerepel a cikkben!


"Igen, ez egy sós képviselőfánk. Csak kisebb kiszerelésben...:o)))Nagyon finom, igazi sajtos csemege.


Nem hogy hasonlít, hanem pont olyan, csak itt a tésztájában is sajt van. Érdemes kipróbálni!"

2015. dec. 12. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

gyerekkoromban sütöttem, arra emlékszem, hogy elég nehéz volt egyenként hozzákeverni a tojást, és kidolgozni.

Nem lehet, hogy a főzés részt kihagytad?


A sütőt előtte befröcsköljük vízzel, vagy kisedénybe berakjuk, és TILOS nyitogatni sütés közben.

2015. dec. 13. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!