Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdekes kérdés. :D Porcukrot...

Érdekes kérdés. :D Porcukrot szeretném helyettesiteni! De hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretjük az édességet, sütni is szeretek, de elég nagy gondot okoz, hogy porcukrot nem használunk!Cukorbetegség miatt! És ezért kihagyom..vagy olyan sütit sütök ami tetejére nem kell:D Ma pl. piskótát szeretnék sütni, és a tetejét szivesen megszórnám egy picit. Én arra gondoltam, hogy a porédesitőt keverném valamivel és azt hinteném rá..De mivel tudnám keverni? Mert azért nagyon édes h csak édesitőt szórjak a tetejére...
2010. márc. 22. 08:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

kérdező: nem lesz itt háború, nyugi :) én fejtettem ki itt 2-3 hozzászólásban a szőlőcukorról, hogy cukorbetegeknek csak hipó elkerülése miatt fogyasztható.


itt találsz egy általános összefoglalást a cukorbetegek étrendjéről: [link]


a lényeg, hogy az ételeknek nemcsak a szénhidráttaartalmuk, de a vércukorszintemelő hatásuk is eltérő. pl. egy korpás zsömlében ugyanannyi szénhidrát van, mint fél liter tejben, mégis: a tej sokkal jobban meg fogja emelni a cukrodat.

épp ezért az ember megpróbál megtanulni bűvészkedni a konyhában. én pl. ha édességet csinálok, alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt, magvakat teszek bele, teljes kiőrlésű lisztet használok, teszek bele rostot. oké, nem lesz habkönnyű vasárnapi desszert belőle, de vmit vmiért... Egyik kedvenc édességfélém a gyümölcs sodóval leöntve (vaníliához lehet aromát és édesítőszert tenni, kakaóshoz, fahéjashoz, szegfűszegeshez fűszereket értelemszerűen).


sajnos, a kukorica- és egyéb keményítőből készült diabetikus pudingok nagyon megemelik a cukrot :((((

2010. márc. 22. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

11.23

köszi, nem hallottam még. De akkor ezért lehet, ahol eddig vettem, eltűnt a boltból.?

Annak másiknak cukorpótló a neve, így lehet keresni a boltban?

2010. márc. 22. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
uccsó: egyszer ide leírtam egy összefoglalást, ha van kedved, nézd meg, és meg fogod érteni. én nem márkákat írtam, hanem összefoglaltam általában véve a típusokat. utána tudsz igényeidnek, ízlésednek megfelelőt választani: [link]
2010. márc. 22. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
Asszem, ez volt a hivatkozott írás (a mhelyemen nem nagyon lehet netezni, így csak tippelni tudok): [link]
2010. márc. 22. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Köszi, megnézem, most rohanok. Elmentem, és tanulmányozom. Köszi!
2010. márc. 22. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

csak nyugodtan, nem kerget a tatár ;)


igen, a második link volt az első cikk, az első link meg a második cikk, amit a témáról feltettem a netre. szerintem praktikus infók vannak benne :)

2010. márc. 22. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valójában azért szerettem volna meghinteni a tetejét, mivel ritka amikor eltalálom, hogy elég édes legyen a sütim!:))) És mindig olyankor jut eszembe, hogy jaj most milyen jó volna valami amit a tetejére még rászórhatnék! De amúgy igazad van..úgyis csak plusz kalória volna!
2010. márc. 23. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!