Érdekes kérdés. :D Porcukrot szeretném helyettesiteni! De hogyan?
kérdező: nem lesz itt háború, nyugi :) én fejtettem ki itt 2-3 hozzászólásban a szőlőcukorról, hogy cukorbetegeknek csak hipó elkerülése miatt fogyasztható.
itt találsz egy általános összefoglalást a cukorbetegek étrendjéről: [link]
a lényeg, hogy az ételeknek nemcsak a szénhidráttaartalmuk, de a vércukorszintemelő hatásuk is eltérő. pl. egy korpás zsömlében ugyanannyi szénhidrát van, mint fél liter tejben, mégis: a tej sokkal jobban meg fogja emelni a cukrodat.
épp ezért az ember megpróbál megtanulni bűvészkedni a konyhában. én pl. ha édességet csinálok, alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt, magvakat teszek bele, teljes kiőrlésű lisztet használok, teszek bele rostot. oké, nem lesz habkönnyű vasárnapi desszert belőle, de vmit vmiért... Egyik kedvenc édességfélém a gyümölcs sodóval leöntve (vaníliához lehet aromát és édesítőszert tenni, kakaóshoz, fahéjashoz, szegfűszegeshez fűszereket értelemszerűen).
sajnos, a kukorica- és egyéb keményítőből készült diabetikus pudingok nagyon megemelik a cukrot :((((
11.23
köszi, nem hallottam még. De akkor ezért lehet, ahol eddig vettem, eltűnt a boltból.?
Annak másiknak cukorpótló a neve, így lehet keresni a boltban?
csak nyugodtan, nem kerget a tatár ;)
igen, a második link volt az első cikk, az első link meg a második cikk, amit a témáról feltettem a netre. szerintem praktikus infók vannak benne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!