Érdekes kérdés. :D Porcukrot szeretném helyettesiteni! De hogyan?
a keményítő ugyanolyan mértékben képes megemelni a vércukrot, mint pl. a nádcukor.
a szőlőcukor a lehető legveszélyesebb üzem, életmentésre való.
ha mesterséges édesítőszert veszel (pl. canderel por), az teljesen szénhidrátmentes, viszont szintetikus. vehetsz cukorpótlót is, pl. glukonont (én még a plusban vettem 250 g-os kiszerelést - azért vettem keveset, hogy ha rossz, ne bukjam nagyot), ennek a szénhidráttartalma azonos a cukoréval, de nem szívódik fel olyan gyorsan, és nem emeli meg a cukrot annyira. ugyanez a helyzet a fruktózzal is. Ennek is a szénhidráttartalma majdnem olyan, mint a cukoré, ami azt jelenti, hogy ha 120 grammot teszel belőle az ételbe, az 120 g szénhidrát lesz.
vigyázat, a szőlőcukor és a gyümölcscukor nem ugyanaz!
előző voltam.
a glukóz a szőlőcukor. ez okozza a legnagyobb vércukoremelkedést. maga a vércukor is glukóz.
üdv, egy két és fél éves cukorbeteg
nem jó a szőlőcukor??? tejóég.
Akkor mit használjunk, mesterségest nem akarok, műanyagnak hívom, amivel nem etetem magunkat.
hálisten nincs nálunk cukorbeteg, de szeretném minimálisra csökkenteni a cukorbevitelt.
akkor mi a megoldás? (egészséges?)
09:47 hát, vagy "műanyag" mesterséges édesítőt (én személy szerint ezt használom) vagy cukorhelyettesítőt, ami ugyan természetes, de van benne szénhidrát, és ezért emeli a cukrot.
a szőlőcukor általános fogyasztása a cukorbetegeknek káros. egy normális anyagcseréjű ember meg tud küzdeni a feladattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!