Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdekes kérdés. :D Porcukrot...

Érdekes kérdés. :D Porcukrot szeretném helyettesiteni! De hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretjük az édességet, sütni is szeretek, de elég nagy gondot okoz, hogy porcukrot nem használunk!Cukorbetegség miatt! És ezért kihagyom..vagy olyan sütit sütök ami tetejére nem kell:D Ma pl. piskótát szeretnék sütni, és a tetejét szivesen megszórnám egy picit. Én arra gondoltam, hogy a porédesitőt keverném valamivel és azt hinteném rá..De mivel tudnám keverni? Mert azért nagyon édes h csak édesitőt szórjak a tetejére...
2010. márc. 22. 08:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Étkezési (kukorica) keményítővel keverd, én is azzal szoktam.
2010. márc. 22. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
szőlőcukorhoz mit szólsz
2010. márc. 22. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim válasza:
gyümölcscukor fruktóz glükoz
2010. márc. 22. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2010. márc. 22. 09:11
 5/17 anonim ***** válasza:

a keményítő ugyanolyan mértékben képes megemelni a vércukrot, mint pl. a nádcukor.


a szőlőcukor a lehető legveszélyesebb üzem, életmentésre való.



ha mesterséges édesítőszert veszel (pl. canderel por), az teljesen szénhidrátmentes, viszont szintetikus. vehetsz cukorpótlót is, pl. glukonont (én még a plusban vettem 250 g-os kiszerelést - azért vettem keveset, hogy ha rossz, ne bukjam nagyot), ennek a szénhidráttartalma azonos a cukoréval, de nem szívódik fel olyan gyorsan, és nem emeli meg a cukrot annyira. ugyanez a helyzet a fruktózzal is. Ennek is a szénhidráttartalma majdnem olyan, mint a cukoré, ami azt jelenti, hogy ha 120 grammot teszel belőle az ételbe, az 120 g szénhidrát lesz.


vigyázat, a szőlőcukor és a gyümölcscukor nem ugyanaz!

2010. márc. 22. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

előző voltam.


a glukóz a szőlőcukor. ez okozza a legnagyobb vércukoremelkedést. maga a vércukor is glukóz.



üdv, egy két és fél éves cukorbeteg

2010. márc. 22. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:

nem jó a szőlőcukor??? tejóég.

Akkor mit használjunk, mesterségest nem akarok, műanyagnak hívom, amivel nem etetem magunkat.

hálisten nincs nálunk cukorbeteg, de szeretném minimálisra csökkenteni a cukorbevitelt.

akkor mi a megoldás? (egészséges?)

2010. márc. 22. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Én nem is merek beleszólni.. Csak várom a végkifejletet.
2010. márc. 22. 10:00
 9/17 anonim ***** válasza:

09:47 hát, vagy "műanyag" mesterséges édesítőt (én személy szerint ezt használom) vagy cukorhelyettesítőt, ami ugyan természetes, de van benne szénhidrát, és ezért emeli a cukrot.


a szőlőcukor általános fogyasztása a cukorbetegeknek káros. egy normális anyagcseréjű ember meg tud küzdeni a feladattal.

2010. márc. 22. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
Sztem felesleges a tetejére bármilyen sütinek is cukrott szórni, plisu kalória még csak :S sztem ilyenen ne gondolkozz
2010. márc. 22. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!