Pogácsába margarin helyett olívaolajat, vagy kókuszzsírt is tehetek?
A pogácsába szilárd zsiradék kell, ezért az olaj nem jó.
Az olivaolajnak ezen kivül igen erös saját íze van, ezért nem illik a pogácsába.
A kókuszzsír lehet, hogy passzol, ha elég szilárd és nem túl intenzív ízü.
Inkább vajat tegyél.
A margarint egyáltalán nem szabadna használni a magas transzzsírtartalma miatt.
A kókuszzsírt sem, mivel 90%-ban csak telített zsírsavakat tartalmaz, a létező legegészségtelenebb zsírfajta.
Az olívaolaj jó, és abban igaza van az elsőnek, hogy a pogácsa állaga szilárdabb zsiradékot követel meg - ezért kevesebb olívaolajat tegyél bele, mint vajból tennél, vagy ugyanahhoz a mennyiséghez többet használj a tésztában más összetevőkből. De összességében egészségügyileg az olívaolaj lenne a legjobb döntés.
A kókuszzsír nem igazán egészséges de a pogácsa állagán szerintem nem ront. Az olívaolajból valamivel kevesebb kell és a pogácsa íze nem lesz ugyanaz teljesen, de az legalább egészségesebb.
Én a szívem szerint vajat tennék bele inkább.
Nem jól tudod, mindegy, csak zsiradék legyen. (kevert tésztáknál működik ). Gyúrt tésztákhoz, ahogy már írták szilárd zsiradékot kell a liszttel elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval összegyúrni.
Zsír, vaj, vagy esetleg vegyesen, ügyelve , hogy a zsír 100 %-os, a vajak általában 80 %-osak.
Szóval ezt figyelembe kell venni , hogy mennyi zsiradékot ír a recept.
A kókuszzsírról nincs véleményem,mert még nem használtam, de minap a rádió zsírokkal, olajokkal,... stb-vel foglalkozó műsorában nem kimondottan ajánlották, és pont azon okból, amit már előttem is írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!