Valaki tud segíteni sózás ügyben?
Figyelt kérdés
Alapvetően egész jól főzök mindent, amit meg tudok kóstolni közben, és utólag tudok fűszerezni. (Levesek, raguk, pörköltek, stb...) De a nyers hús ízesítésével mindig bajban vagyok, félek a sótól és a végeredmény sótlan lesz. Van erre valami tipp, hogy 1 kg húshoz, kb. hány kávés vagy teás kanál só kell, ha használok mellé más fűszereket is? Jelen esetben egy 1,5 kg-os karajt szeretnék egészben megsütni. Mennyi sót tegyek rá, ha használok mellé még 1 csomag villámpácot is, ami amúgy is sós? Segítsetek légyszi, este jön haza a férjem.2010. márc. 20. 13:33
1/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Javasolnám hogy szeleteld le a karajt és úgy süsd le,ízesebb is puhább is lessz,hamarább elkészül.Én mindig a húst szoktam darabonként mindkét oldalon megsózni,az elég szokott lenni.A sütést párolással kezdem,-zsiradék,fűszerek,1 pohár víz-lefóliázom.A párolás után a karajra teszek húsos szalonna szeleteket,mert a karaj elég száraz hús,fólia nélkül készre sütöm.Pácokat nem használok,megjártam velük egy párszor.Ha már az elején sok sót használsz a húsod kemény marad.ZS
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tudom tarjából szokták, de elkészíthetem úgy is mint a cigánypecsenyét?
2010. márc. 20. 14:20
3/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Azt hogy szoktad?ZS-a sózás mindenkinél másképpen van,gyakorlat közben kialakul.
4/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én soha sem kanállal szórom a sót, hanem az asztali sószóróval, így nem szoktam elrontani. Nem kell "fejre állítani", hogy ömöljön belőle a só, csak érzéssel szórni, akkor finom lesz a hús.
Jelen esetben szerintem a villámpác mellé nem kell só, az általában 1 kg húshoz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!