Nagyon kezdő vagyok, segítenél? (tortasütés ügyben : ) )
Tortát szeretnék sütni a barátomnak szülinapjára, de még sosem csináltam, ezért egy nagyon egyszerűt választottam.
Veszek egy kész tortalapot, kicsit, asszem 200 grammos. Vízszintesen lapokra vágom, egy sor tészta, egy sor csokis krém, az interneten találtam, olvasztok bele egy kis mogyorókrémes csokit is, az szereti :), egy sor tészta, egy sor eper,(ezt csak úgy simán, vagy ebből is csináljak krémet?) stb. ez így finom? vagy mit tehetnék még bele?
tetejére csak csokimázat, meg epret, tejszínhab rózsákat gondoltam.
Jó így a recept? Vagy van jobb ötletetek?:)
15/L
Jó, jó, de honnan szedsz epret? A fagyasztott mikor kiolvad punnyadt lesz.
Jah és valahogy jól nézd meg milyen tortalapot veszel, mert nekem eddig mindig csak régi, szárazat sikerült vennem, az meg nem túl étvágygerjesztő.
De amúgy sok sikert! :-)
milyen csokis krém, leírod miből és mennyiből áll?
az epret vágd ossze(ha a torta belsejébe is kerül bele), legalább félbe, hogy jól feküdje meg a tésztalapot, a tésztalapokat forró cukros vízzel locsold meg :) sztem nem muszáj a mogyorós olvasztott csoki is nehogy igen elédesítse a dolgot
Sztem inkább süsd te a piskótát. Nagyon könnyű megsütni és anyukád is biztosan segít és így sokkal nagyobb sikere lesz. Ha gondolod leírom a receptet.
És ha szereti akkor főzöl bele pudingot azt margarinnak elkevered és megtöltöd a sütit. A tetejét lecsutgathatod olvasztott csokival v leszórhatod kókuszreszelékkel,v gyümölccsel, illetve vehetsz a tetejére a cukrászdából díszeket. Én így csinálnám. Írd meg h döntöttél.
hát igazából elromlott a sütőnk, úgyhogy az sajnos nem fog menni :) de remélem nem túl szárazat kapok.
a csokis receptek között még válogatok mert nem tudo hogy pudingosat vagy sima étcsokiból olvasztottat csináljak. Nincsen vmi jó receptetek rá?
Eper már van a vásárcsarnokban :) drága jó, de egy kis tortába menny kell kb? Mennyit vegyek? fél kiló? nagyon nem értek hozzá .D
köszönöm mindenkinek aki válaszolt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!