Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sürgős segítség kellene...

Sürgős segítség kellene lángos ügyben?

Figyelt kérdés

Most állítom össze a tésztáját, de nem tudom milyen állagúnak kell lennie.Ezt tettem bele:1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0.5 L tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál olaj

Az edény falától kezd elválni, de a kezemhez nagyon ragad!Dagasszam még?Vagy liszt kell bele?

2011. márc. 3. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
szórj bele még kevés lisztet és dagaszd tovább. (én nem szoktam tejfölt tenni bele)
2011. márc. 3. 14:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Szobahőmérsékletű volt a liszt?
2011. márc. 3. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:
19%
Én semmi mást nem teszek bele, csak szinte lisztet és élesztőt! Esetleg egy két kis krumplit megfőzve és széjjeltörve, mig langyos cukros-lisztes vizben megfuttatom az élesztőt! Ha kezd kidagadni a pohárból akkor beleöntöm a széttört krumlival összekevert lisztbe és elkeverem, egy kis sóval és még esetleg annyi langyos vizzel, hogy közepesen lágy tészta legyen! Akkor letakarom konyharuhával, és meleg helyen kb fél óráig kelesztem. Ha már dagad a tészta, ráöntöm a nyújtódeszkára és kb 1cm vastagra nyújtom, majd jó tenyérnyi kockákra vágom, miközben felrakom a zsirt forrósodni! a kis kockákat kézzel széthúzom, és mielőtt a bő, nagyon forró zsirba dobnám, ujjal egy kis lyukat csinálok a közepére! néhány perc alatt elkészül! Nem kell nagyon lágynak lenni, épp csak annyira, hogy kézbe véve ne szakadjon szét
2011. márc. 3. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
nem baj ha a kezedre ragad, az edény falától váljon el aztán rengeteg liszttel nyújtsd, alakítsd, amit akarsz
2011. márc. 3. 14:35
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Most, hogy megkelt kisütöttem egy darabot, gyönyörűen formázható lett, nem ragadt a kezemhez.Viszont nagyon tömör lett a tésztája.Lehet azért, mert pici lángost csináltam,és kicsit vastagra?

2011. márc. 3. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!