Kenyérlángost szeretnék csinálni, receptet keresek hozzá. Akinek van, megosztaná velem? Köszönöm.
Szia. Én ezt szoktam csinálni, ha már hónap végén vagyunk, mert baromi olcsó és iszonyúan laktató étel.
1 kg lisztet megsózok, összekeverem instant élesztővel és langyos vizet lassan adagolva hozzá bedagasztom. (azért instant élesztő, mert így gyorsabb, nem kell felfuttatni és nem annyira ragacsos) Akkor jó, ha már elválik a kezedtől. Félreteszed meleg helyre, letakarod és hagyod kelni. Eközben 1 nagy tejfölt összekeverek friss vagy szárított kaporral vagy ha nem szeretitek a kaprot, akkor nyomsz bele pár gerezd fokhagymát, sózod, borsozod, majd ha megkelt a tészta 2-3 részre osztod és vajazott, lisztezett tepsibe teszed, rákensz a tejfölből, én kenyérszalonnát vágok rá, lilahagymát, vagy vöröshagymát és mehet is a sütőbe. Ez a spórolós verzió. Ha jobban van pénzünk, akkor teszek rá paradicsomot, paprikát, chilit, uborkát és sajtot vagy a kenyérszalonna helyett császárszalonnát teszek rá, esetleg kolbászt, szárazszalámit, virslit. Így sütöm meg.
A férjem általában egy nagy tepsi felét eszi meg ketchuppal vagy majonézzel és úgymond takarékos és laktatós kaja, mert max egy lebbencslevest csinálsz mellé és ehhez a kajához nem kell sem köretet csinálni, sem pedig kenyérrel enni, ezért olcsóbb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!