Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy szeretitek a húslevest...

Ti hogy szeretitek a húslevest? Csak engem bosszant fel?

Figyelt kérdés

Felbosszant,mikor azt hallom valakitől,hogy nem szeretik a levesben a húst. Meg hogy milyen undorító mikor a "lében" van a főtt hús. Láttam már olyat,hogy megcsinálják a húslevest,és miután kész,kiveszik a húst,amit gondlom a kuytának adnak vagy elképzelésem sincs mit csinálnak vele,de biztosra tudom,hogy nem eszik meg.

Pedig ha tudnák milyen finom hússal (legyen az marha,csirek,stb..) a leves, anélkül olyan mintha csak zöldséglevest ennének. Én csak úgy eszem a legszivesebben,mikor ott vannak a belszervek is, gondolok itt a szívre,zúzára,májra.

2015. okt. 29. 21:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Részemről teljesen mindegy, bár hozzá kell tenni évente ha egyszer eszek levest. Az is legtöbbször esküvő vagy hasonló alkalom, szóval nem mondhatom, hogy sokszor tenném. Viszont amúgy akkor nem zavar mi van benne.
2015. okt. 30. 06:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig külön tálalok mindent. Külön a levest, külön a tésztát/grízgaluskát, külön a zöldségeket, belsőséget, húst. Én pl semmilyen levesben főtt húst nem eszek meg, nekem külön kínlódás, ha pl esküvőn úgy tálalják, nem győzöm kikerülni. Sőt, a velőt sem eszem meg, ellenben gyártom lelkesen a piritóst a férjemnek meg a gyerekeknek, mert ők meg igen.
2015. okt. 30. 09:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
imádom a húslevest, de én sem eszem meg belőle a húst, mert nem kívánom egyszerűen. az íze miatt kell a levesbe, de megenni én nem fogom. engem meg az bosszant fel, amikor mások ezt nem fogják fel és tukmálják rám, hogy 'pedig olyan finom'.. oké, elhiszem, de nem nekem, edd meg akkor te.
2015. okt. 30. 10:04
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
én nem eszem meg a húslevest úgy, hogy benne vannak a cuccok, ha mégis, akkor nem szedem ki őket a tányéromba a merőkanállal, csak a levet
2015. okt. 30. 11:14
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is külön tálalják. Azért jobb külön, mert amikor a egy ökölnyi csont kicsúszik a kezedből nem lesz az egész ruhád tiszta leves. Én egyébként a főtthús végén (amit előételként fogyasztunk) mindig hagyok a tányéromban már kicsontozott húst és zöldséget, és utána szedek rá a levesből is. Nem szoktam sokat bosszankodni az evésen.
2015. okt. 30. 20:07
 16/19 A kérdező kommentje:
Értem
2015. okt. 30. 20:11
 17/19 anonim ***** válasza:
87%

Valaki megint a piros kezekkel szórakozik. Minden válasz korrekt, s azonos tartalmúak állnak eltérő értékelésen.

De legalább odaírnák, mi a baj a válasszal. Harmadik megoldás nincs is. Van aki hússal együtt eszi, van, aki külön. Hogyan lehet még?

Hogy a kérdező bosszankodik az ismerősén, ő dolga. Hogy kidobja-e valaki a húst, nem tudhatjuk.

Biztosan akad ilyen őrült.

Azt, meg hogyan szereti a válaszoló a húslevest, csak ő maga tudhatja.

2015. okt. 30. 23:38
 18/19 anonim ***** válasza:
48%

Attól függ milyen húsból készül. Én úgy szeretem, ha többféle húsból van, marha, disznó, esetleg még csirke is. És akkor lehet vegyesen is tálalni, a levesben is hagyni egy - egy gusztább húsdarabot, de aztán aki akar utána még falatozhat a nagyobb főtt húsokból. Sőt, néha szoktam bele tenni velős csontot is, s kb. félidőben meg lehet enni a velőt egy kis pirítóssal, egy kupica pálinka, könnyebb kivárni míg elkészül a leves.

Nekem van egy perverzióm: én egy külön kis edényben felforralok a már kész levesből, és csak magamnak spagetti tésztát főzök bele, azt csak ujjnyira lepi el a leves és úgy eszem, sok erős paprikával. De májgombóccal is nagyon csípem.

2015. okt. 31. 16:25
 19/19 anonim válasza:
81%
Felénk a főtt húshoz paradicsom mártás, hamis vadas, vagy meggyszósz dukál, vagyis a leves le van szűrve, külön tálalva a zöldség, a tészta és a hús is. Aki akar, szed belőle. Leves után jön a második fogás, a főtt hús a mártással/szósszal, és ha még fér beléd, akkor jön a pörkölt vagy a rántott hús. A végén egy szelet sütemény és kajakóma :)
2015. nov. 2. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!