Ti hogy szeretitek a húslevest? Csak engem bosszant fel?
Felbosszant,mikor azt hallom valakitől,hogy nem szeretik a levesben a húst. Meg hogy milyen undorító mikor a "lében" van a főtt hús. Láttam már olyat,hogy megcsinálják a húslevest,és miután kész,kiveszik a húst,amit gondlom a kuytának adnak vagy elképzelésem sincs mit csinálnak vele,de biztosra tudom,hogy nem eszik meg.
Pedig ha tudnák milyen finom hússal (legyen az marha,csirek,stb..) a leves, anélkül olyan mintha csak zöldséglevest ennének. Én csak úgy eszem a legszivesebben,mikor ott vannak a belszervek is, gondolok itt a szívre,zúzára,májra.
Én is külön tálalom a főtt húst és a zöldséget, sőt, a tésztát is egy kis tálkában, a levesestálban csak a lé van. Mindenki annyit pakol a tányérjába, amennyi jólesik, egyszerűbb így szedni, mint amikor a nagy tálban kotorászol a hús meg a tészta után.
A főtt húst ráadásul én külön szeretem megenni, a sárgarépával, zellerrel, jó sokat szoktam készíteni, hogy jusson elegendő. Van a családban, aki kifejezetten a belsőségeket (csirkeszívet, zúzát) preferálja, van, aki csak a húst, nekem jöhet minden, májastul.:-)
Mit szólnának a velős csonthoz, s az abban lévő velőhöz azok, akik kidobják a húst?
Én háziasan szeretem. Azaz ahogyan előttem is írták. Jól bezöldségelt, hússal és csontokkal készült „erős” húsleves, külön tálban a húsok és zöldségek, meg a tészta.
Lehet belőle egy fogás, de kettő is. Előbbi esetben szedek a tányérba a húsból, zöldségekből, amennyit gondolok, rá a tészta, s szedek rá levet.
Vagy csak tésztát teszek a levesbe, s utána tormával, mustárral, kenyérrel jöhet a hús.
Nem dobják ki.
A hús ( főleg a marha) és a zöldségek egy külön fogást képezhetnek, pld. tormával.
Mi mindig úgy esszük.
És most kapaszkodj meg! A húslevest - tehát csak a levet -, pedig sajttal esszük. A forró levesbe kanalanként reszelt sajtot szórunk, ami a levesbe szétolvadva isteni ízt ad neki.
Nem, nem olyan, mintha csak zöldséglevest ennének. Húslevesíze van. Lehet, hogy ízetlen húsból nem, ahhoz nem értek, de egy rendes húsnak olyan ízletes leve van, hogy ihaj. Nem is hasonlít a zöldséglevesek ízére, s ezt egy zöldségimádó, húst ritkán, húslevest szinte soha nem evő ember mondja. A zöldségleves is szuper tud lenni, de nagyon más.
Mindenki egye, ahogy neki tetszik.
Én nem szerettem a húslevesben a nagy marhacsontot a hússal (igaz, eleve a marhahúst sem), az csak zavar a kanalazásban s csak kézzel lehet széttrancsírozni nagy nehezen...
A falatnyi húsok jöhetnek, bár nem fontosak, a fő a zamatos lé!!!!! Zöldséglevesben is azt szeretem a legjobban, bár a karfiol- és répadarabok is vonzanak :D
Az emberek ízlése más, nincs ezzel semmi baj.
Azzal van, amikor valaki kijelenti, hogy márpedig ez az egyetlen evési mód és aki máshogy szereti, az gyárilag hibás. Sok ilyen esettel találkoztam s elég szomorúnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!