Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Növényi vagy állati zsiradékot...

Növényi vagy állati zsiradékot használtok inkább?

Figyelt kérdés
Olajat vagy zsírt, margarint vagy vajat?
2010. márc. 17. 18:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
olajat
2010. márc. 17. 18:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Olajat(zsírt csak akkor ha sült húst sütök)Margarint, és vajat is.
2010. márc. 17. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ mit csinálok4szalmakrumplihoz olajat, pörköltekhez, zsírt!Vidéken lakunk, mindig vágunk disznót, van hogy egy évben 4-et is!Így zsírom mindig van, és szeretjük is!
2010. márc. 17. 18:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Növényit javarészt
2010. márc. 17. 18:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Általában olajat,de pl. husit csak zsírban sütök és a pörkölteket is zsírral csinálom.Általában margarint eszünk,de van hogy vajat veszek.
2010. márc. 17. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Zsírt, hájat, rendes vajat, olíva olajat. Margarint, olajat csak végszükség esetén, de én nem is tartok itthon, ha kifogyok abból, amit mi használunk és nincs más megoldás, a szomszédban lakó anyósomtól kérek olajat/margarint.
2010. márc. 17. 19:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Leginkább olíva olajat szeretek használni, de azért napraforgót szoktam olyan ételekhez, amiben nem érződne az íze (pl. zöldbab főzeléknél a hagyma lepirításához, stb). Húsokat szoktam vajon is sütni/párolni. Kenyérre legszívesebben vajat kenek, de ha kevesebb a pénzem, akkor margarint. Zsírt nagyon ritkán használok főzéshez, leginkább magyaros ételekhez (pörkölt, stb), de ilyet ritkán csinálok, mert annyira nem ezeket szeretem.
2010. márc. 17. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:
csibe-kacsa zsír ha kapok anyutól
2010. márc. 17. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Ez olyan dolog, hogy az őseink világ életükben állati (sertés) zsiradékkal főztek, mégsem volt ennyi betegségük! Aztán jött az étolaj divat, mert hogy az mennyivel egészségesebb bla-bla-bla. Manapság megint kezdik az állati zsírt reklámozni milyen érdekes mi? Amúgy nemrég érdekes infóhoz jutottam megbízható forrásból: Magyarországon a napraforgó bizonyos vegyszer nélkül a büdös életbe nem érne be, most nem tudom a talaj vagy az időjárás miatt, de a lényeg hogy a hatalmas napraforgó ültetvényeket olyan vegyszerrel látják el, ami aztán a belőle készült étolajban is valamennyire jelen van. Ezek után én úgy gondolom maradok inkább az állati zsírnál... Mindenki döntse el amaga!
2010. márc. 18. 14:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Én is zsírral főzök.Csak akkor használok olajat,ha bő zsiradékban kell sütni pl. a rántotthúst,krumpli,fánkot.

At újabb kutataások szerint az olajnak rákkeltő hatása van:ma már az okosok is a zsírt ajánlják inkább.

2010. márc. 20. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!