Maradék tegnapi tejberizsre ötletek? Ami hamar megvan és nem bonyolult?
Nekem gyermek koromban a nagymamám szokott készíteni olyant, hogy megfőzte a tejbedarát vagy a tejberízst, és amikor félig kihűlt és már nem folyt szana-széjjel, hanem formázható volt, akkor leolajozott gyűrólapra öntötte, és egy sodrófával elsimította kb. 2-2,5 cm vastag téglalap alakúra.
Amikor teljesen kihűlt, akkor hosszúkás kb. 6x3 cm-es darabokra vágta és lisztbe-tojásba-morzsába forgatta (magyarul panírozta) és forró olajba kisütötte.
Szerintem ez megoldható a tegnapi tejberízzsel is - ha elég keményre főzted.
Nagymamámnak ezt a receptjét már-már el is felejtettem, csak most a kérdésed alapján jutott újra az eszembe.
Azonban mai fejjel annyit még variálnék rajta, hogy nem olajozott gyúralapra nyújtanám, hanem pl. folpackra. (De hát 35-40 éve hol volt folpack???? :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!