Mi lehet a baj a lángosommal?
Figyelt kérdés
Kisütésnél, amikor megnyújtom a tésztát az olajban megint összeugrik, és nem lesz olyan szép vékony. És alapjáraton elég tapadós a tészta, ha jobban széthúzom elég könnyen elszakad. Kevesebb tojás?2010. márc. 15. 19:25
1/5 anonim válasza:
Én síma kelt kenyértésztából csinálom,és abban nincs tojás.
2/5 anonim válasza:
Nekem akkor lett tapadós a tésztája, amikor kifelejtettem a cukrot a tejből. Amúgy tényleg nem szükséges bele tojást rakni.
3/5 anonim válasza:
Én fél kiló lisztet, 1 tojást, fél kocka (2,5 dkg) friss élesztőt (nem futtatom, csak belemorzsolom a lisztbe)összekeverek 1 nagy doboz kefírrel. Van, amikor a liszt minőségétől, kefír állagától függően bele kell még egy kis lisztet dolgozni, hogy szép, sima legyen. Ezt kelesztem kb.30-45 percet, amíg kb. a duplája lesz. Átgyúrom, közepes zsemlényi gombócokat formálok és lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve még 15-20 percig pihentetem, kelesztem. Lisztezett kézzel egyenként lángosra húzogatom (hatalmasak lesznek), és forró olajban azonnal sütöm. Amíg sül az egyik, húzogatom a következőt. Nekem is kilyukad néha (úgy szeretjük, ha a közepe hártyavékony és ropogós), de azt könnyű betapasztani, ha nagy a lyuk, egyszerűen megint gombócba gyömöszölöm és újra húzom. Egy icipicit mindenképpen csökken az átmérője sülés közben, hiszen felfelé növekszik, de ez ne számottevő.
4/5 igabcsy válasza:
Az én receptem kicsit más mint az előző. Próbáld ki mindegyiket, és majd döntesz, hogy melyik jön be jobban.
4 dl langyos tejben 2 teáskanál cukorral felfuttatok 2,5 dkg élsztőt. Beledagasztok kb. 45-50 dkg lisztet. Amikor kész, kicsit megolajozom a tetejét, és 35-40 percig langyos helyen letakarva kelesztem. Ezután olajozott gyúrólapra teszem. Ebből az adagból 10 db egyforma cipót készírek és picit még pihentetem.
Én olajozott kézzel nyújtom a lángos tészrát, és forró olajban, jó közepes lángon megsütöm.
Igaza van az előzőnek, hogy kicsit tényleg összeugrik a tészta, de nem számottevően.
Tojás tuti nem kell a tésztájába.
5/5 anonim válasza:
Nekem lángos sütőm van. Egy biztos a burgonyás lángos a tuti és nagyon ki kell dagasztani akkor nem szakad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!