Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az idosebbek (60+) miert...

Az idosebbek (60+) miert jellemzo az, hogy szeretik a zsiros eteleket?

Figyelt kérdés
Peldaul a mamamnal most ebedeltunk es mondta, hogy "finom, sok zsirja volt" en meg altalaban ott hagyom a zsirosabb reszeket (pl oldalas)
2015. okt. 3. 13:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsanat, elirtam: *az idosebbekRE
2015. okt. 3. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy nőttek fel. Az számított táplálónak, ezáltal jónak is, ami zsíros, nehéz volt.
2015. okt. 3. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
De gustibus non est disputandum :)
2015. okt. 3. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban meg nem ettem volna a húst, ha csak egy körömnyi zsíros, mócsingos részt megláttam rajta, manapság meg imádom a csülköt, az oldalast, meg a cupákos leveshúst. Viszont egy szelet tortát erőszakkal sem tudnék lenyomni a torkomon, azért meg éltem-haltam fiatalon.

Ne kérdezd, hogy miért :)

2015. okt. 3. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Való igaz, ahogy előttem írták- az ízlés nem vitatéma -, de azért jellemzően tényleg az emberek jóllakatása volt a cél a zsíros ételekkel.Ez mélyen beivódott szokás volt, és sokan még mai is ehhez tartják magukat.

Disznóvágások után a legfőbb mérce az volt, hogy mennyi zsírt sütöttek ki a jószágból.(hány literes vindő lett tele zsírral )És persze a malacka minden részét a fülétől a farkáig feldolgozták, megették.

Én magam 60 + vagyok, de nagyon nagyon kevés direkt zsírt használok, de amihez zsír kell, ahhoz azt használok.

Több generáció fogyasztja a főztömet, és hiszem, hogy mérsékelten zsírosan is lehet ízletesen főzni.

2015. okt. 3. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
41%

A magyar konyhára eléggé jellemző a sok zsír... Ahogy a sok szénhidrát is.


Nem hiszem, hogy a kor számít, bár igaz, ez a klasszikus, a kis fogyni vágyó tinik pedig eleve azt hiszik, hogy a zsír az ellenségük ebben.


Én világéletemben nagyon zsírosan ettem, mert az ízlett. A csirkét nem szerettem, inkább a jóféle disznóhúst (a zsírosabbját), de főleg a zöldségeket (évekig voltam vega s nyilván akkor is zsírosan ettem). Igaz, az életmódváltásom óta egy picit még zsírosabban eszem, de a szénhidrát erőteljes lecsökkentése ezzel jár. Ma sajna kilengtem, rosszul is aludtam, a testem már nagyon várja a kímélő, erősen zsíros ételeket, ami nem nyom le, mint a szénhidrát, hanem könnyed, energikus vagyok utánuk, plusz fogyni is tudok velük, mert laktatnak s az inzulinszintemet sem cibálják meg közel sem annyira.

2015. okt. 3. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
En nem szoktam zsirosan enni:D peldaul a zsirdarabot a karajbol vagy oldalasbol meg nem tudnam enni, de egyebkent szerintem sokkal finomabb ha pl a rantott cuccokat zsirban sutik (szoktak ilyet, nem?).
2015. okt. 3. 22:13
 8/8 anonim válasza:
Ezt szokták meg. Most divatos (szerencsére!) az egészséges étkezés, és a fiatalabbak, illetve a középkorúak vevők rá sok esetben. Egy idős ember nagyon nehezen adja fel a megszokott dolgait, szokásait. Nekik ez a lételemük. Nem csak az étkezésről van szó, hanem az élet minden területéről. Ez csak egy látványos, könnyen megfogható, és mostanában sokat vitatott terület. Szerintem. :)
2015. okt. 4. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!