Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ekkora divat a torták...

Miért ekkora divat a torták marcipán masszával történő bevonása? Tényleg ennyire szeretik az emberek?

Figyelt kérdés

Addig rendben van, hogy szép szabályosan bevonható velük egy torta, ráadásul díszíteni is lehet vele, és nagyon könnyű vele dolgozni.

Viszont iszonyú tömény, édes, ráadásul ha színezve van ételfestékkel, márpedig az esetek 99%-ában színezve van, akkor még műanyag hatása is van az egésznek, ergo kellemetlen enni.


Akkor csak a kinézet és az egyszerű kezelhetőség miatt mégis ezt választják?


Kedves Válaszolók! Ti hogy viszonyultok a marcipán bevonathoz? Ti szeretitek enni? (És elkészíteni?)



2014. jan. 6. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Én szeretem, szerintem finom és igen nagyon szép.


Díszíteni ritkán szoktam marcipánnal, inkább tejzínnel, mert avval könyebb dolgozni.

2014. jan. 6. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
a baj az, hogy a legsz*rabb marcipánnal szokták bevonni a tortát (legszarabb = a mandula/cukor aránya a lehető legrosszabb, alig van benne mandula, cserébe tömény cukor az egész), rendes marcipánnal bevonva finom. Vannak ételfestékek, amiknek nincs íze, azok engem nem zavarnak.
2014. jan. 6. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
A legtöbb ember nem szereti a tömény marcipánt, túlédes tőle a torta, így igen, főleg a látvány miatt divat. Én kinézetre nagyon kedvelem ezeket és elkészíteni is szeretem őket. Aki nem szereti magát a marcipánt, vagy sok neki (mint jómagamnak is), az egyszerűen otthagyja. A torta ettől még ugyanolyan élvezhető, finom belülről, tehát az ízélményen nem ront.
2014. jan. 6. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a 3-ashoz.Csak annyit tennék hozzá azárt nem olyan könnyű vele dolgozni.És a legtöbb bevonat nem marcipán hanem cukor massza.Ez teljesen azonos állagú a marcipán masszával.
2014. jan. 7. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Amerikából jött át ez a szokás, ott a torták 90%-a fondanttal van borítva. A fondant a cukormassza magyarul, annyiban különbözik a marcipántól, hogy nincs benne mandula.

Azért használják, mert szép, változatosan díszíthető, és édes. Egyáltalán nem könnyű vele dolgozni, sok buktatója van, amibe persze sokan beleszaladnak.

Fondantos torta is lehet nagyon finom. Ha nem túl édes a krémje és a piskótája, valamint nagyon vékonyra nyújtják a borítást kellemes ízű lesz. Gyakran készítek fondantos tortákat és eddig mindenki megette, még az antiédesszájúak is, akik utálják a tortákat, mert túl édesek. :D .

2014. márc. 16. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon durván édesszájú vagyok, és több helyen is ettem már (rendezvényen, barátoknál, munkatársakkal névnapozáskor, jónevű cukrászdában is egyszer, stb),

de soha egyik sem ízlett, egyszerűen pocsék ízű volt mind, nem "etette magát", mint a finom sütemények. Úgyhogy ha lehet mást választok, magam pedig nem csinálok ilyen bevonatot.

Csak mindenfelé ez terjed, és nem értem az embereket...

2014. márc. 17. 00:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Az emberek 99%-a csak ipari xarral találkozott és azt hiszi, az a marcipán. Hát nem, az mind hulladék, ahogy a jenki undormány, a fondant is az. Egy ehetetlen, giccs.


Tessék saját magad gyártani mandulából-cukorból mindenféle hozzáadott vacaktól menteset.

2021. dec. 26. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!