Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szakad ki a sütőzacskó...

Miért szakad ki a sütőzacskó sütés közben?

Figyelt kérdés

Próbáltam többféle minőséget, az olcsóbbaktól a drágábbakig. Van amikor rövidebb időn belül, van amikor kb. fél óra után kiszakad (sokszor az illesztésnél), de van amikor végig bírja.

Ki is szoktam tűvel lyukasztgatni.

Mitől függhet? A hőmérséklettől? Hogy milyen magasságba teszem? Túl kevés, vagy túl sok a lyuk rajta esetleg?

Van olyan is, hogy nem szakad ki, de elmállik darabokra.

2015. szept. 28. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs rajta lyuk, a gőz szétrepeszti.
2015. szept. 28. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Legalább három-négy lyukat kell szúrni sütés előtt a zacskóba, hogy a fejlődő gőz ki tudjon szállni belőle.

Én már ezerszer csináltam így csirkét, halat stb., de még soha nem pukkant szét vagy szakadt ki.

2015. szept. 28. 23:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem elég tűvel, éles kés hegyével kell pár helyen megszúrkálni.

Amúgy lutri, hogy milyent fog ki az ember. Az sem mindegy mikori (nem vicc ), mert én anno anyukámtól kaptam egy jópárat, de elég régen ott lehettek nála, és sajnos nem voltak jók. kétszer próbáltam ezekkel sütni, de szátmállott, úgy kellett lefejteni a húsról. na akkor kidobtam valamennyit.

Nem is tudom, hogy van-e rajta felhasználhatósági idő, ez még eszembe sem jutott, hogy megnézzem.

2015. szept. 29. 10:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem van itthon egy pár darab, megnéztem: rá van írva a tasak hátára a lejárat ideje.

Találtam is egy olyat, ami már 2013.-ban lejárt, ezt kidobtam.

De van egy, ami 2015. áprilisáig volt érvénye. Szerintetek meg merjem próbálni a felhasználását? Vagy nem éri meg?

2015. szept. 30. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Talán az idei még jó lehet, de ezek után én is alaposan meg fogom nézni vásárláskor, hogy meddig garantálják a minőségét.
2015. szept. 30. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!