Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell lekvárt készíteni?

Hogyan kell lekvárt készíteni?

Figyelt kérdés

Mik a lépései?

Kell-e bele tartósítószer, dzsemfix? Hogyan kell dunsztolni?

Még sohasem csináltam, de ki szwretném próbálni.

Alma-füge lekvárt szeretnék csinálni. Melyik almafajta a legalkalmasabb ilyen célra?


2015. szept. 20. 22:39
 1/3 Trafó1 ***** válasza:
Ha körülnézel a könyvek között a neten találsz lekvárfőzésről könyvet, recepteket, itt leírni, hogyan kell jó lekvárt készíteni hosszú, és felesleges mert vannak erre külön oldalak.
2015. szept. 21. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel ez az egész oldal teljesen felesleges, mert utána járással minden kérdésre meg lehet kapni a választ.
2015. szept. 21. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:

fogod magad és nagyon alaposan megmosod a gyümölcsöt, majd kimagozod illetve egyéb oda nem illő dolgot is kiszedsz belőle (pl. rohadt rész,(ha van benne) mert attól csak tönkre fog menni, magok, mert pl alma magja, meg a magház nem túl finom) valamekkorára összevágod (almát nem tudom mekkorára kellene, de barackot mi csak elfelezzük) és beleteszed egy nagy edénybe amit előtte jól kimostál, fertőtlenítettél, majd elkezded főzni. (akár ekkor is tehetsz bele cukrot, amit meg nem mondok mennyi kell bele, mert almából sosem csináltunk lekvárt, de max 1-2 kilót tippelnék) alaposan kevergeted amíg normális lekvár állaga nem lesz (csak láttál már lekvárt :D) ha nem az elején tetted bele a cukrot akkor ekkor tedd bele, és addig keverd amíg el nem olvad mind. (ha az elején teszed bele akkor figyelj, hogy le ne égjen) ezek után alaposan kimosott, fertőtlenített, kiforrázott befőttes üvegeket veszel elő, és beleadagolod a lekvárod. a tartósítószer: ha találsz akkor szalicil-t használj. egy kevés az üvegbe amibe már beletöltötted a lekvárt. ha nincs akkor asszem nátrium-benzonát vagy valami ilyesmi a neve. illetve van olyan is amit bele kell főzni a lekvárba, de nem tudom hogy hívják. (hallottam egy olyan módot, hogy nem rak bele az ember semmit, de az üveget miután lelett fedve akkor fejreállítják és úgy hagyják 3-4 napig. nem tudom mennyire jó ez mert még sosem próbáltuk)

miután a tartósítószer belelett téve teszünk rá fóliát, majd az üveg fedőjét, utána félre rakjuk 1-2 napig. nem tudom melyik almából kéne csinálni, mert nemnagyon tudom megkülömböztetni őket, de valami lédúsabb fajtából csinálnám (nekem 3 fajta alma létezik: a piros a zöld meg a sárga)

tudom, hogy ezzel csak több kérdést vetettem fel, de remélem valamennyit azért sikerült megválaszolnom is.

2015. szept. 21. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!