Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem recepteket vagy...

Írnátok nekem recepteket vagy az ételek nevét írni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném elkápráztatni páromat valami finommal húsvétra. De mivel???????

Különleges, és dekoratív recepteket szeretnék kérni tőletek.

Kellene valami főétel és valami desszert, no meg saláta.

Valami szép színes ételt szeretnék.

Légyszi segítsetek!

Beparáztam.....

Ha minden igaz (a barátai azt mondták) a húsvéti vacsinál akarja megkérni a kezem!!!!! :-)

Köszi előre is!


2010. márc. 12. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:

OFF: na szép barátai vannak,ez aztán így nemis meglepetés már :S


Főétel: 3 színű pulykatekercs töltött burgonyával

Desszert: Tojáslikőrös krémmel töltött muffin vagy a kedvenc sütije,esetleg Charlotte torta

Saláta: Vitaminsaláta

2010. márc. 12. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nem írok Neked recepteket, csak küldök egy linket, és azt kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok!

[link]

2010. márc. 13. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

KOCSISPECSENYE

HOZZÁVALÓK négy személyre: 1 kg borjúhús, 75 dkg. vöröshagyma, fél dl. étolaj, 1 evőkanál majoránna, 1 nagy pohár tejfel, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 db. Knorr-, v. Maggi erőleveskocka, 1 teáskanál 10 fokos ecet, ízlés szerint só, és annyi víz, hogy a húst egy kissé ellepje, végül kevéske liszt.

ELKÉSZÍTÉS:

A húst szeletekre vágom, majd kissé megklopfolom. A hagymát karikákra vágom, és az előre előkészített edénybe beleöntött étolajon kissé megdinsztelem teljes lángon. Ha ez megvan, a hússzeleteket ráhelyezem, hogy azok egy kissé összemenjenek és kifehéredjenek, ezután vizet öntök rá, de csak annyit, hogy éppen csak ellepje, majd megsózom. Ekkor beleteszem a majoránnát meg a borsot is, és felforralom. Amint felforr, elolvasztom benne a leveskockát. A lángot ekkor takarékra veszem, és hagyom, hogy a hús megpuhuljon, de közben folyamatosan figyelem, hogy a víz el ne párologjon róla. Ha nagyon fogy a víz, újból és újból felöntöm mindaddig, amíg a hús puha nem lesz. Ha ez is megvan, a húst egy tányérra kiszedem, a visszamaradt párolóléből, a lisztből, meg a tejfelből híg habarást készítek, a húst pedig visszateszem az így elkészült hagymás mártásba, majd egy kissé ismét teljes lángon összeforralom, végül az ecettel ízesítem. Párolt rizskörettel vagy sós főtt krumplival tálalom.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2010. márc. 13. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

GOMBÁS BŐSÉGLEVES

HOZZÁVALÓK négy személyre: 30 dkg. csiperkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 25 dkg. jó húsos, lehetőleg gyárilag felkockázott bacon-szalonna, valamivel több, mint 20 dkg. liszt, 2db. közepes nagyságú krumpli, 1 teáskanál sütőpor, 1 db. babérlevél, 1 tojás, 3-4 evőkanál étolaj, 1 nagy pohár tejfel, 1 db. Knorr-, v. Maggi füstölthús ízű kocka, 5-6 liter víz, ízlés szerint só.

ELKÉSZÍTÉS:

A krumplit apróra feldarabolva takaréklángon megfőzöm annyi vízben, hogy éppen csak ellepje (a főzővízbe teszek egy csipetnyi sót). Amíg a krumpli puhára fő, addig a baconszalonnából kiszedek 15-20 nagyobb darabot, és külön serpenyőben kevés olajon megpirítom. Ha ez kész, a megpirított szalonnadarabokat kiszedem egy kis tálkába, majd félreteszem.

A gombát előkészítem, vagyis a tönköt a kalaptól külön választom, a tönköket vékonyra felkarikázom, majd a hagymát jó apróra vágom. Az apróra vágott hagymát meg gombatönköket egy fazékban, a szalonnából nyert zsiradékon (azt étolajjal keverve) megdinsztelem, de ügyelek arra, hogy oda ne égjen. A gombakalapokat pedig vékonyra felkarikázom.

A puhára főtt krumplit a rajta maradt lével összepépesítem. A 20 dkg. lisztben elkeverem a sütőport, a tojást, a krumplipépet. Az így nyert masszából kisebb gombócokat formálok (ha a massza túl lágyra sikerül, adható hozzá szükség szerint további liszt), amelyekbe belesodrom a félretett megpirított baconszalonnát.

Ha ez megvan, a fazékba a megdinsztelt hagymára meg gombatönkökre ráteszem a gombakalapokat meg a maradék nyers baconszalonnát, alaposan összekeverem, majd felengedem a leves mennyiségéhez szükséges vízzel, és az egészet összefőzöm. Ha forr, beleteszem a füstölthús-kockát meg a babérlevelet. Amint a baconszalonna meg a gomba puhára fő, beleteszem a gombócokat (a sütőporra azért volt szükség, hogy a gombócok főzés közben jobban megduzzadjanak), majd addig főzöm tovább, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves felszínére. Ekkor a maradék kevés liszttel vékony rántást készítek, és összefőzöm a levessel, legvégén pedig belekeverem a tejfelt, és még egy kis ideig főzöm, hogy a tejfel jól beledolgozódjon a levesbe. Szükség és ízlés szerint megsózom, majd tálalom.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2010. márc. 13. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:

előétel: [link]

főétel: [link]

desszert: [link]


és nagyon sok boldogságot nektek!ha ez a desszert nem jön be,szerintem akkor is valami tortát süss.esetleg túróruditorta.isteni!

2010. márc. 13. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Hú, nagyon szépen köszönöm! Hirtelen nem is tudok választani!

Nagyon rendesek vagytok!

És köszönöm a jókívánságokat is! :-)

2010. márc. 13. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:

PIEDONE HAGYMÁS BABJA

Ki ne ismerné Bud Spencerrel és Terence Hillel a két szenzációs olasz-amerikai filmburleszket: „Különben dühbe jövünk” és „Megint dühbe jövünk” címmel? Ebben a rokonszenves pofozógép kedvenc étele az általa sokat emlegetett hagymás bab. Persze arról egyetlen szó nincs a filmben, hogy hogyan készül; amit ide leírok az a saját fantáziám szüleménye. Íme:

Hozzávalók négy személyre:

3/4 kg. minél nagyobb szemű lóbab, 3/4 kg hagyma, 1-2 db. babérlevél, fél dl. olívaolaj, 1 teáskanál 10 fokos ecet, 1 késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint só meg bors

(természetesen készíthetjük ezektől eltérő nyersanyag-mennyiségekkel is. Lényeg az, hogy a bab meg a hagyma nyerssúlyban azonos legyen).

ELKÉSZÍTÉS:

A babot puhítás céljából előző nap este beáztatjuk, és éjszakára úgy hagyjuk.

A hagymát vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük az olívaolajra. Kevés vizet öntünk rá, és addig forraljuk, amíg a víz elpárolog róla, sőt, egy kissé még oda is pirítjuk a hagymát. Ha ez megvan, beleöntjük az edénybe a babot, összekeverjük a hagymával, majd felengedjük annyi vízzel, hogy épp' hogy csak ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és a szódabikarbónát (erre azért van szükség, hogy a bab hamarabb megfőjön). Ha a víz nagyon forr, vegyük takarékra a lángot. Amint a bab puha, máris kész a finom ebéd.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2010. márc. 14. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

VÖRÖSBOROS VADPÖRKÖLT

HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:

1 kg. vadhús (szarvas, őz, vaddisznó, muflon), fél kg. vöröshagyma, 2 közepes gerezd foghagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, ízlés szerint Erős Pista, meg só, 2-3 evőkanál étolaj, 1 l. száraz vörös-, vagy rosé bor.

ELKÉSZÍTÉS:

A húst a főzést megelőző este felaprítjuk, és beáztatjuk annyi borba, hogy éppen csak ellepje (ha a palackban marad még bor, az később a főzésnél még felhasználható, de ha nem, nyugodtan lehet vízzel helyettesíteni), a hússal együtt beáztatjuk a hagyma egyik felét, továbbá belepréseljük a fokhagymát is. Éjszakára ebben a páclében hagyjuk, hogy a húst egyrészt az ízek minél jobban átjárják, másrészt, a hús addig is puhul.

Főzés előtt az étolajra ráaprítjuk a hagyma másik felét, és zsemleszínűre dinszteljük. Ha ez megvan, egy szűrővel kiemeljük a húst a pácléből, és a forró hagymás olajon megfuttatjuk, és megszórjuk a piros paprikával. Ekkor ráöntjük a borból képződött páclevet, majd ebbe beletesszük a zöldpaprikát, meg a kockára vágott paradicsomot, továbbá ízlés szerint Erős Pistát. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a páclé főzés közben elpárolog, de a hús még nem puha, felöntjük a maradék borral (ha a bor elfogyott, lehet vízzel is). A főzőlének olyan mértékben kell elpárolognia, hogy jó sűrű szaft keletkezzen. Ízlés szerint sózzuk. Sós főtt krumplival tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2010. márc. 14. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem tudom, hogy vagy a spanyol konyhával, én imádom. Itt küldök két spanyol receptet:

SPANYOL MÉZES CSIRKESÜLT

HOZZÁVALÓK:

8 csirkecomb (csirkemellfilé is lehet),

só,

12 dkg margarin,

4 evőkanál méz,

1 narancs kifacsart leve

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkecombokat – miután a bőrüket lefejtettük – megsózzuk, és margarinnal enyhén kikent tűzálló tálba fektetjük. Alufóliával letakarjuk, majd sütőben, közepes lánggal félig megsütjük. Közben a maradék margarint egy kis lábasban fölolvasztjuk, a mézet belecsorgatjuk, a narancslével ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, majd a húsra öntjük. A sütőbe visszatoljuk, és a mézes-narancsos lével többször meglocsolva, fólia nélkül szép pirosra sütjük. Burgonyapüré és savanyúság illik hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!


IBIZAI SPANYOL TORTA

HOZZÁVALÓK:

evõkanál vaj

10 dkg liszt

4 tojás

5 dkg kristálycukor

4-5 evõkanál citromlé

2 kávéskanál reszelt citromhéj

1 dl száraz fehér bor

2,5 dl-es bögre szõlõszem

ELKÉSZÍTÉSE:

A lisztet a vajjal elkeverjük, hozzáteszünk 2 evõkanál hideg vizet majd kinyújtjuk, és egy kb. 25 cm átmérõjû kerek formát bélelünk ki vele.

Majd forró sütõben 20 percig sütjük, amig aranysárga lesz.

Ezután forró víz felett egy tálban összekeverjük a tojássárgákat a cukrot a citromlevet, a citromhéjat és a bort. Addig keverjük, amig be nem sûrûsödik.

Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját és az egész krémet a tésztára öntjük. További 20 percig sütjük, hogy a teteje is megpiruljon. Szõlõszemekkel díszíthetjük.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2010. márc. 19. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek!


Babosat nem! Jajjjj... :D


Megvaaaaaan a menü!

Jelentem ez utóbbi spanyol étel nyert, ilyet én is szoktam csinálni, és imádja a párom is!

Ehhez lesz friss vegyes saláta és talán rebarbara köretnek, vagy édeskrumpli.

A desszert egy csokitorta lesz, aminek a közepe krémmel töltött. Rajta fondant-ból nyuszi formázva...elvégre mit sem tudok én a lánykérésről, csak húsvétra lesz. :D



Köszönöm szépen mindenkinek!!!!!!!

2010. márc. 20. 22:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!