Vegetáriánusnak mit grillezzünk?
Most először grillezünk majd, és még magunknak sincs túl sok ötlet. Viszont a vendégek között lesz egy vegetáriánus is. Mi olyat tudnánk csinálni, ami nem túl drága, mert hát feltehetőleg mindenki megkóstolná, és nem csak sima "grill zöldség"? Gondoltam a grill sajtra, de az nem annyira olcsó. És nem is tudom, mennyire jó.
Vegák, ti mit szoktatok grillezni?
Köszi. A kukoricán kívül ez mind eszembe jutott.
Rendes csöves kukorica? És meg kell főzni előtte?
Köszi 3-as.
Konkrétan a grill sajtra gondoltam. Arra írtam, hogy nem annyira olcsó. Tárcsán sütünk, nem rácson. Eszembe jutott a "sima sajt" is, csak nem tudom, az nem-e olvad szét nagyon?
A fűszerek-pác jó ötlet. A húsok is pácolva lesznek úgyis.
Amit én szoktam lakto-ovo vegaként:
- zöldségnyársak (paprika-hagyma-cukkini-gomba-koktélparadicsom pl.)
- töltött zöldségek alutálon (juhtúróval, mozzarellával vagy krémsajttal vagy zöldfűszeres-tejszínes krémmel vagy avokádókrémmel, stb. töltött paprika, gomba, paradicsom
- grillsajt (a Lidl-ös, Aldis elég finom szerintem, az állaga is jó. Sok más áruházból ettem már olyat, ami gumis állagú és undorító, ízetlen volt, de ezek finom fűszeresek, omlósak).
- padlizsán, cukkini max. 1 centis csíkokra/karikákra/ hasábokra vágva, pácolva: pl. padlizsánhoz paradicsomos-rozmaringos-fokhagymás, cukkinihez citromfüves-gyömbéres pác
- héjában sült apróburgonya fűszervajjal
- bármilyen camembert jellegű (pl. brie-t is) vagy kecskesajtot lehet grillezni odafigyelve (nehogy elfolyjon, de ha nagyon féltek tekerjétek alufóliába, úgy, hogy a teteje ne legyen lefedve), friss zöldfűszerekkel és magokkal (szezámmag, dió, akármi) gazdagíthatjátok, valami isteni
- avokádót magában, nagyon finom, de figyelj rá, mert iszonyat hamar megpuhul.
- fűszeres gyümölcsöket, pl. almát, körtét, barackot rozmaringgal vagy bazsalikommal, mennyei.
Zöldségeket (padlizsán, paradicsom, paprika, krumpli, stb.)
Lehet hozzá enni párolt zöldségeket (borsó, kukorica, zöldbab...) és savanyúságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!