Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegetáriánusnak mit grillezzünk?

Vegetáriánusnak mit grillezzünk?

Figyelt kérdés

Most először grillezünk majd, és még magunknak sincs túl sok ötlet. Viszont a vendégek között lesz egy vegetáriánus is. Mi olyat tudnánk csinálni, ami nem túl drága, mert hát feltehetőleg mindenki megkóstolná, és nem csak sima "grill zöldség"? Gondoltam a grill sajtra, de az nem annyira olcsó. És nem is tudom, mennyire jó.

Vegák, ti mit szoktatok grillezni?

2015. aug. 31. 16:10
1 2
 1/18 bithorlo ***** válasza:
100%
Padlizsán, hagyma, cukkini, kukorica, burgonya.
2015. aug. 31. 16:14
 2/18 A kérdező kommentje:

Köszi. A kukoricán kívül ez mind eszembe jutott.

Rendes csöves kukorica? És meg kell főzni előtte?

2015. aug. 31. 16:14
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig a sajt azért annyira nem nagy összeg, én sokszor szoktam olyat csinálni. Lehet még grillezni tofut is. Olyat is lehet csinálni, hogy különböző zöldségeket meglocsolsz valamilyen páccal (pl méz+sör+mustár), raksz melléjük egy kevés vajat, becsomagolod alufóliába és úgy teszed a rácsra. A saslik sem lesz olyan unalmas, ha feldobod mondjuk egy kis ananásszal. Igazából minden a fűszerezésen múlik.
2015. aug. 31. 16:21
 4/18 anonim ***** válasza:
22%
Fatörzset szoktunk, jó kormosra.
2015. aug. 31. 16:29
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb méretű csiperkét is érdesem grillezni, a már említetteken kívül. A kukoricát nem kell előfőzni, csak zsenge(tejes) legyen és kis csöveket kell folyamatosan forgatni, de nyársra is lehet húzni, és parázs felett is lehet sütni.
2015. aug. 31. 16:31
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszi 3-as.

Konkrétan a grill sajtra gondoltam. Arra írtam, hogy nem annyira olcsó. Tárcsán sütünk, nem rácson. Eszembe jutott a "sima sajt" is, csak nem tudom, az nem-e olvad szét nagyon?

A fűszerek-pác jó ötlet. A húsok is pácolva lesznek úgyis.

2015. aug. 31. 16:32
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát igazából sajtot úgy kell grillezni, hogy fél percig sütöd mind 2 oldalát, annyi idő alatt a külseje szép aranybarna lesz, de a belseje nem folyik szét (ha ügyesen fordítod meg). A grillsajt csak annyiban különbözik, hogy kicsit "masszívabb", nem olvad meg annyira hamar. De olyan sok különbség nincs köztük.
2015. aug. 31. 16:48
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Amit én szoktam lakto-ovo vegaként:

- zöldségnyársak (paprika-hagyma-cukkini-gomba-koktélparadicsom pl.)

- töltött zöldségek alutálon (juhtúróval, mozzarellával vagy krémsajttal vagy zöldfűszeres-tejszínes krémmel vagy avokádókrémmel, stb. töltött paprika, gomba, paradicsom

- grillsajt (a Lidl-ös, Aldis elég finom szerintem, az állaga is jó. Sok más áruházból ettem már olyat, ami gumis állagú és undorító, ízetlen volt, de ezek finom fűszeresek, omlósak).

- padlizsán, cukkini max. 1 centis csíkokra/karikákra/ hasábokra vágva, pácolva: pl. padlizsánhoz paradicsomos-rozmaringos-fokhagymás, cukkinihez citromfüves-gyömbéres pác

- héjában sült apróburgonya fűszervajjal

- bármilyen camembert jellegű (pl. brie-t is) vagy kecskesajtot lehet grillezni odafigyelve (nehogy elfolyjon, de ha nagyon féltek tekerjétek alufóliába, úgy, hogy a teteje ne legyen lefedve), friss zöldfűszerekkel és magokkal (szezámmag, dió, akármi) gazdagíthatjátok, valami isteni

- avokádót magában, nagyon finom, de figyelj rá, mert iszonyat hamar megpuhul.

- fűszeres gyümölcsöket, pl. almát, körtét, barackot rozmaringgal vagy bazsalikommal, mennyei.

2015. aug. 31. 17:20
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Zöldségeket (padlizsán, paradicsom, paprika, krumpli, stb.)

Lehet hozzá enni párolt zöldségeket (borsó, kukorica, zöldbab...) és savanyúságokat.

2015. aug. 31. 17:50
 10/18 anonim ***** válasza:
71%
ha tényleg vega, akkor nem fog olyan zöldséget enni, ami ugyanazon a tárcsán sült meg, amin a hús
2015. aug. 31. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!