Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek egy férfi vagy...

Szerintetek egy férfi vagy egy nő vegetáriánusnak/vegának nehezebb elfogadtatni magát?

Figyelt kérdés

A nők ugyebár általában jobban figyelnek a táplálkozásra, több zöldséget esznek, gyakran fogyóznak stb.

De ha egy férfi választ salátát az étlapról, vagy derül ki róla, hogy nem eszik húst, akkor elég furán néznek rá.

Szerintetek a nőknél könnyebben elfogadják ezt a dolgot?

*Kulturált válaszokat szeretnék*

2014. dec. 11. 23:33
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat, vegáNnak. Elírtam
2014. dec. 11. 23:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem attól függ, hogy kinek milyen a környezete, az emberek, barátai stb. körülötte hogyan táplálkoznak.

a mi családunkban például se férfi, se nő nem tud vegán/vegetáriánus lenni, mert pocsék étkezési szokások uralkodnak, amik még onnan erednek, hogy "húst enni = gazdagság, bőség, jóság" és a cél, hogy meghaladja a család a hétvégi egynapi húsevést. illetve nagyon kevés zöldséget-gyümölcsöt fogyasztunk.

nálunk pont a férfi családtagok ódzkodnak a húsfélék zömétől, de nőként bezzeg elvárás, hogy főzzön az ember húslevest, csinálja a fasírtgalacsint, tudjon csirkét bontani stb. így aztán az is elvárás, hogy ezeket megegye, ne csak nyúlkáljon.

általánosságban véve... nem tudom.

ja, szerintem is nehezebb férfiként vegának/vegánnak lenni. főleg, ha az embernek van egy tukmálós nagymamája.

tény, hogy a 'hús' az gyakran 'férfias' jelzőt kap. pár nappal ezelőtt pont láttam itt gyakorin egy kérdést, ami arról szólt, hogy "milyen férfias kaját lehetne csinálni", X férje ugyanis szendvicset ugyan eszik, de alig eszik zöldfélét és gyümölcsöt, és hát hús kell neki és sok.

attól is függ, hogy van-e szó testmozgásról, sportról és ha igen, mi az.

például egy kondizó srác/férfi a széllel szembe fog menni, ha a húst mellőzni merészeli és nem eszik kétpofára csirkemellet rizzsel.

míg pl. a távol-keleti harcművészeti edzéseim férfitagjai között sok vegán/vegetariánus volt, meg elég sokan, akik ritkán ettek húst és akkor is csak baromfit, halat, vörös húsokat szinte sosem. ott például nem néztek ki senkit, aki vega/vegán volt, sőt, külön ment a főzőcske, volt rá igény, közösségépítő eseményeken.

2014. dec. 12. 03:35
 3/16 anonim ***** válasza:
Nekem nem mindegy, hogy vegetáriánus vagy vegán. Ha valaki nem akar sokkolt, vagy csak "nem élő" állatot enni, vagy megszemélyesíti, vagy csak nem szereti, vagy nem bírja a gyomra (mint én), az lehet nő vagy férfi, meg tudom érteni. De az, hogy azért, mert állati eredetű, azért elutasítom, az nekem fura. Mivel pl a tej, amit az állattól lefejnek, ok, hogy nem a legmegfelelőbb az emberi szervezetnek (mondjuk anyatejjel összevetve), de az az állatnak nem fáj, sőt, megkönnyebbül. :)
2014. dec. 12. 09:03
 4/16 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy nem értem sem a nőket, sem a férfiakat :)

Főként azért, mert, aki nem eszik húst, és állati eredetű ételt, annak nagyon oda kéne figyelnie arra, hogy mit eszik, szüksége van-e táplálékkiegészítőkre. Na ezt rengetegen nem teszik meg.

Sőt, olyat is ismerek, aki nem eszik húst, mert szegény állatok, de közben mindig kenyér és tésztafélékkel meg édességgel tömi magát. Szóval az egészségére egyáltalán nem figyel oda.

2014. dec. 12. 09:16
 5/16 anonim ***** válasza:
17%

Legalább is nőktől jobban megszoktuk.

Mert az ilyen távolkeleti-babonás-áltudományos dolgokra a nők jobban vevők ÁTLAGBAN.

2014. dec. 12. 12:35
 6/16 anonim ***** válasza:
63%

Az embernek KELL a hús. Persze sokan túlzásba viszik a túl sok abból sem jó. :p

salátát mindenkinek érdemes ennie, mert egyrészt marha finom, másrészt mindenféle jót művel az ember pocijával (is).

2014. dec. 12. 19:00
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom mi a babonaság abban, ha valaki nem akar húst enni. Az mindenkinek saját döntése.

Azon nincs ekkora felháborodás ha valaki kizárólag húst és kenyeret/tésztát hajlandó enni, egy szem paradicsommal meg ki lehetne kergetni a világból. Vegának lenni, ugyanez csak fordítva. Az tök lényegtelen, hogy vallási, egészségi vagy bármilyen más indíttatásból eszik amit eszik.

2014. dec. 12. 19:11
 8/16 anonim ***** válasza:
54%
nem KELL a hús...
2014. dec. 14. 21:59
 9/16 anonim ***** válasza:
59%

"Nem tudom mi a babonaság abban, ha valaki nem akar húst enni."

Attól függ miért nem eszik húst. Ha csak nem szereti, akkor nem babonás dolog, legfeljebb finnyáskodás.

De sokszor valamilyen hiedelem van ezek mögött.

"Az tök lényegtelen, hogy vallási, egészségi vagy bármilyen más indíttatásból eszik amit eszik."

Lényegtelen?!

Ami a vallási részét illeti, a mögött ott van az adott ember személyes Hite, amin az üdvössége múlik!

Ami az egészségügyi részét illeti, felmérhetetlen az a kár, amit az egészséges/egészségtelen étrend fogalmára vonatkozó tévhitek okoznak!

Csak, hogy a legismertebb tévhiedelmet vegyük:

"A gyümölcs és zöldség egészséges, a hús egészségtelen."

Ezzel szemben a valóságban:

A TÚLZOTT húsfogyasztást valóban kerülni kell. De az állati fehérjék és zsír bevitelét nem helyettesítheti a növényi fehérjék és zsírok bevitele, mivel azok az ok nem ugyanolyanok. Például a sokat emlegetett vitaminok közül csak a vízben oldódókra (pl.:C) igaz, hogy gyümölcsbevitelel megszerezhető; a zsírban oldódókhoz (Pl.:A,B1,B6,B12,D) kell a hús; mert a nélkül nem szívódik fel még annyi se ami a növényekben van belőlük.

Az ÁLLATI fehérjék pedig fontosak az agy fejlődése szempontjából.

Ezzel szemben ami a zöldséget-gyümölcsöt illeti, azokra is szükség van. De a TÚLZOTT bevitele azoknak is káros.

Például a túl sok gyümölcs (mivel savas) gyomorfekélyt okozhat.

És ez csak néhány példa a sok közül.

A fentiekkel -úgy gondolom- egyúttal annak a hozzászólónak is válaszoltam, Aki szerint "nem KELL hús".

2014. dec. 16. 06:29
 10/16 anonim ***** válasza:
Pedig nem kell. Millió példa bizonyítja.
2014. dec. 16. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!