Anyummal kifogytunk az ötletből hogy mit főzzünk! Ajáljatok pár finom ételt amit megcsinálhatnánk? Ha lehet küldjetek már linket is az étel receptéről köszi :D!
ilyen esetben én mindig felnézek a mindmegette.hu-ra és körülnézek :)
de ötletnek pl.: rakott krumpli, rizses-hús, gulyás leves-palacsinta, lepcsánka, paprikás csirke nokedlivel, borsó leves-egybe fasírt krumplipüré, húsos palacsinta francia salátával
hú de éhes lettem :)
ezek az én kedvenceim ;)
remélem tudtam segíteni!
jó étvágyat!
SONKÁS, SAJTOS SÜLT TÉSZTA
Hozzávalók:
1 csomag makaroni tészta
20 dkg Ementáli v. Trappista sajt
20 dkg gépsonka
2 doboz tejföl
só
A tésztát bő, forralt sós vízben kifőzzük (tegyünk bele 1-2 ek. olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta), közben a gépsonkát - mint a hagymát - apróra felvágjuk, a sajtot lereszeljük.
A kifőtt tészta felét beleborítjuk a tepsibe.
Rátesszük a szeletelt gépsonka felét, majd rászórjuk a reszelt sajt felét.
Ezután megismételjük ezt a műveletet a maradék tésztával, gépsonkával, reszelt sajttal. Végül a tetejére 2 doboz tejfölt rásimítunk.
Betesszük a sütőbe (180 fok), és kb. 30-35 perc múlva kivehetjük. (Akkor van készen, amikor a teteje olyan, mint a rakott burgonyáé.) Felkockázva tálaljuk.
noSalty.hu !!!!!
nagyon klassz oldal!
töltött paprika, túrós/lekváros derelye, túrógombóc, szilvásgombóc, sztrapacska, sertéspörkölt nokedlivel, rakott savanyúkáposzta, rakott krumpli, székelykáposzta, főzelékek (krumpli, zöldborsó, kelkáposzta, zöldbab, paradicsomos bab, spenót, sóska, stb.) fasírt rizzsel, rizseshús, tarhonyáshús, levesek (gulyás, krumpli, vegyes zöldség, hagyma, fokhagymakrém, zöldborsó, zöldbab, palóc, hús, tojás, rántott, karfiol, karalábé, brokkolikrém, paradicsom, húsgombóc, májgombóc, krumpligombóc stb.), túróscsusza, lecsó, vadasmarha zsemlegombóccal, rántott hús, töltött csirke, töltött dagadó, göngyölt csirkemell, csirkemell dubarry módra, stb.stb.
Remélem, találsz közte fogadra valót :=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!