Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom gombából készíthető étel?

Finom gombából készíthető étel?

Figyelt kérdés
imádjuk a gombát de már unom a levest,pörit,tejszínes ragut és a rántottat.van valami jól bevált receptetek?előre is köszi
2011. márc. 22. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a fetával vagy juhtúróval töltött, sült gomba a kedvenc.

Mivel mi is imádjuk a gombát innen szoktam még szemezgetni:

[link]

2011. márc. 22. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kakukkfüves juhtúróval töltött gombafejek sörtésztában rántva.

Egyszerűen elkészíthető és valami fenomenális kaja.

2011. márc. 22. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Svéd gomba "sali" csináld meg mint a salit de ne hagyd kihülni hanem sült krumplival tálald.
2011. márc. 22. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én szegfűgombából szoktam gombaropogóst csinálni, rizzsel, zöldséggel. Mennyei - bár hasonló jellegű, mint a rántott gomba. Avagy ott a tojásos rántotta... jó sok hagymával, s pirospaprikával.


Pörköltet nem tudom hogy szoktad csinálni, de szintén szegfűgombából szoktam néha valami pörkölt jellegű ételt csinálni, ami úgyszintén rizzsel fogyasztva [akár kenyérrel] nagyon jó ízű tud lenni. Nem kell más hozzá, mint vöröshagyma, pirospaprika, gomba, víz, só. Ezekből a pörkölt alapot megcsinálom, aztán borsikafűvel, majorannával, végén kevés kakukkfűvel ízesítem. Ízlés szerint be lehet habarni, vagy lehet rántást csinálni bele. Ez utóbbi esetében a kapros-rukkolás-petrezselymes tejföl/vagy joghurt nagyon finom ízt ad mellé. :))

2011. márc. 22. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok jó receptet!jól hangzanak!
2011. márc. 22. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
pizzára vele!
2011. márc. 22. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én vadasan is szoktam gombát készíteni, pláne, ha kapok a piacon valami finom erdei gombát, vagy barna csiperkét.

hagymát dinsztelek, amire ráteszem a legalább félkilónyi

gombát.darabolva, szeletelve, attól függően, hogy milyen és mekkorák.rögtön sózom ,teszek bele 2-3 babérlevelet,és kezdem fedő alatt párolni.

2-3 sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágok és megy a gomba mellé.ha a répa már majdnem puha, beleteszek egy karikára vágott fél citromot héjjastól.együtt főzöm tovább.

ha minden puha, akkor a babérlevél, citrom kijön belőle.

liszttel leszórom , átforgatom, majd hidegvízzel mártás sűrűségűre keverem.még mielőtt újra rotyogna, teszek bele egy kis mustárt, majd a végén tejfölt vagy főzőtejszínt.

megkóstolom, lehet , hogy egy csipetnyi cukrot is elbír.

kellemesen savanykásnak, pikánsnak kell lennie.egy kis bors is mehet rá.

ez önmagában krumplikrokettel, vagy krumplifánkkal is főétel lehet,de az enyémek kikövetelnek egy kis sültcsirkét is mellé.

2011. márc. 23. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
én megsütöm sajttal!
2011. márc. 23. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!