Háziasszonyok! Amikor először főztetek csak magatokra és a férjetekre/barátotokra/ élettársatokra, akkor nem féltetek attól, hogy nem is finom az az étel, amit főztetek, vagy, hogy nem a másik szája íze szerint csináljátok?
Ne izgasd magad rajta! Teljesen felesleges. Nem anyucijával fog élni tovább, hanem veled.
Ha esetleg nem ízlik neki az étel, kérd meg, hogy őszintén mondja el és sorolja fel azt/azokat is ami/amik hiányoznak belőle.
Ha úgy érzed, hogy nem vagy 'magabiztos', kezd egyszerűbb receptekkel, amiket gyakran főztél otthon is és mindenkinek ízlett.
Az én párom is előnybe részesítette az anyuci főztjét .. aztán megkóstolta a rakott krumplimat, mondanom se kell, hogy azóta anyuci főztje a második lett :]]]
1. Ha már tudsz valamennyire fözni - és szerintem igy van - akkor fözz úgy, ahogy szoktál.
2. A barátodnak mondd meg, hogy te úgy fözöl, ahogy megszoktad, ha valami nem izlik neki, akkor mondja meg, mert te azt szeretnéd, ha jól esne neki.
3. Az anyukát ne érezd vetélytársnak, te máshogy fözöl, meg ö is, de ettöl még nem rosszabbegyikötök föztje sem.
4. Ha van valami, amit a barátod CSAK úgy szeret, ahogy az anyuka fözi, akkor kérd meg öt, hogy mutassa meg, hogyan késziti azt az ételt. Hidd el, szivesen fog segiteni, és még a kapcsolatotok is barátságosabb lesz.
Mellékesen mindenki ront el ételt, még akár nagy tapasztalattal is, emiatt ne idegeskedj, ha valami kicsit félresikerül, akkor azt kicsit javitasd fel és tálald saját receptként. (Nagyon sok ismert recept igy keletkezett - egy hiba feljavitásából)
Sok sikert!
1. Nem az anyja vagy, hanem a barátnője. Nem kell az összehasonlítás.
2. Ha nem ízlik neki és nem mondja meg, az az ő baja: legközelebb is ugyanolyat kap.
3. Nem kötelességed főzni rá, azaz nem kell megfelelned. Örüljön, hogy főzöl. Viszont: ha együtt főztök (besegít), együtt rontjátok el vagy csináljátok finomra, megoszlik a felelősség.
én kicsilány koromban megtanultam főzni anyukámtól /muszájból/persze alapdolgokat.aztán amikor a párommal tizenévesen összeismerkedtünk, elkezdünk együtt
főzöcskézni, hogy meglepjük dolgozó, fáradt szüleinket.
volt balsiker is, de a sikerélmény több.így sosem volt vita, hogy kinek a családja főz jobban,mert azt főztük, amit akartunk és hálásak voltak érte.
ha tehetitek főzzetek ti is együtt,megismeritek egymás ízlését, jó alkalom az összecsiszolódásra.
aztán eltelik pár év és a pasik úgyis kihátrálnak a konyhából előbb-utóbb:)))anyukám Te ezt úgyis tudod magadtól:))
üdv
Szia! Ezzel én is így voltam. A férjem anyukája széles körben elismert konyhatündér, a társaságban ha van valami (építkezés, bográcsozás, vendégség), mindig ő főz, és lakodalmat csap 3 embernek is. Nagyon féltem, hogy én hogyan tudok majd a hagyománnyal szemben megfelelni?
és, kiderült, a férjem nem szerette, ahogy az anyja főz!!! Hiába dicsérték egy csomóan, pont hogy a családjának nem ízlettek az intenzív fűszerek, állandóan "nagy" kaják!
Szóval, nagyon jó, ha hazajön munkából, nem pörkölt és nokedli várja, hanem saláták,(sima, majonézes, hagymás krumpli stb) vagy egyszerű kaják.
Szóval, ne félj, ha szeret, akkor nem azért fog, mert úgy főzöl, mint az anyukája! ha meg elrontasz valamit, hát nem tragédia, minden nem lehet tökéletes. :) Majd legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!