Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A megmaradt lisztet es zsemlem...

A megmaradt lisztet es zsemlemorzsat ami mar ki van ontve es forgatva volt benne, fel lehet hasznalni maskor is vagy ki kell onteni? Tojas volt hasznalva es hus volt forgatva.

Figyelt kérdés
2015. aug. 17. 09:54
1 2
 1/11 Bob the builder ***** válasza:

keverd össze őket és süsd ki olajba

semmiképpen ne tardsmeg

2015. aug. 17. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyenkor sok helyen kisütik ezt, raknak bele 1-2 tojást, hogy összefogja, ha tojás már nem maradt... Elrakni nem rakunk el nyers tojáscsöppeket tartalmazó morzsát, ez egyértelmű.
2015. aug. 17. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
A lisztet és a zsemlemorzsát szitáld átt majd el lehet rakni.
2015. aug. 17. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Szitáld át, és ami a szitában maradt, azt kavard hozzá a kimaradt tojáshoz, lesz belőle egy nokedli-szerű massza. A legvégén még meg szoktam sütni, egy db-ka bodag lesz belőle!
2015. aug. 17. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az összes maradékot (liszt,tojás, prézli) összekevered, só-bors-petrezselyemzölddel erösebben füszerezed, kevés szódabikarbónát teszel bele, jól kidolgozod, hogy kb. galuskatészta állagú legyen (esetleg pici tejet kell hozzátenni), és utána kanalanként a forró olajban kisütöd, akkor nagyon finom, könnyü, levegös gombócszerü körítést kapsz.
2015. aug. 17. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
5-öske! Ez így sokkal jobbnak tűnik, mint az én "bodagom"! Köszi!
2015. aug. 18. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Az 5. vagyok: nekem a "hagyományos" változat borzasztó sürü, fújtós volt, ez sokkal lazább és ízesebb a füszerek miatt. Remélem, neked is ízlik majd.
2015. aug. 18. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A következő napokban biztosan sor kerül rá, és megcsinálom én is lazábbra
2015. aug. 18. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A visszamaradt tojásba tegyél annyi lisztet és morzsát, hogy galuskaszerű tésztát kapj.

Ez egy remek alap, a már leírt fűszereket is teheted bele, de van, hogy belereszelek egy sárgarépát, vagy kis sajtot, esetleg fokhagymát, apróra vágott hagymát.

2015. aug. 18. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Ebből készül kisütött panírként a Vakarcs vagy saját elnevezésemként Pufóka. :-) Egyébként rengeteg népies-falusias elnevezése van, nincs kifejezetten egy hivatalos neve. Sokféleképpen lehet még bővíteni.
2022. febr. 24. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!