Mi az a szűzérme?
Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 18:41
1/11 anonim válasza:
3/11 anonim válasza:
Sertéskaraj oldalán levő hús.De a bélszínt is van aki így nevezi.A szűzérme nagyon hamar megpuhul.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi :) De konrkrétan milyen része ?
2010. márc. 8. 18:52
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. márc. 8. 18:52
6/11 anonim válasza:
Pontosítom.Ha karajt veszel,akkor a csont egyik oldalán van a karajhús,a másik oldalán a szűzérme.Ez sokkal kisebb,mint a másik oldalon levő hús.Igaz,hogy újabban sokhelyen leveszik a karajról a szűzérémét,és drágábban,külön adják el.
7/11 anonim válasza:
nálunk ez "kismalac" vagy "szűzpecsenye" :)
8/11 anonim válasza:
A karajnál a gerinc mellett van egy hosszúkás izomköteg, ez a szüzpecsenye, ha az ételkészités során felszeletelik, akkor kapják a szüzérméket. Ez a leggyorsabban elkészithetö része a disznónak, és ennek megfelelöen a legdrágább is.
9/11 anonim válasza:
Pontosan a rövídkaraj végén van úgy is nevezik vesés rész.Vagy szűzpecsenye. Ha megpárolják és felszeletelik akkor kerek érméket kapnak.
10/11 anonim válasza:
A szűzérme szerintem a sertés legfinomabb része, istenien puha hús :) Amúgy én gyerekkoromban azt hittem, hogy ez a szűzhártyája az állatnak :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!