A halászlé hogy készül pontosan?
hozzávalók / 4 adag
3 kg hal (háromnegyede ponty legyen)
3 nagy fej vöröshagyma
3 ek fűszerpaprika (lapos, édesnemes őrölt )
só ízlés szerint
4 db cseresznyepaprika (erős)
500 g gyufatészta
A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint.
1 órára tegyük félre.
A vöröshagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
Az óra leteltével a bográcsba tegyük bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel 3,6 l vízzel.
A levet felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.
15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát, ezután még 20 perc főzésre van szüksége. Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika.
Közben készítsük el a gyufatésztát egy külön fazékban.
Ez a kérdés nagyon jól pörög. Meg tudnátok adni a hideg gyümölcsleves receptjét is? :))
Végy egy meleget... fagyaszd le :)
Köszi a receptet :) a gyümölcsleves nem nehéz..
Valaki esetleg a tőtöttkáposztát leírná?
csak azt nem értem a kulcsszavaknál miért adtad meg azt hogy "Klára"?
talán ő akarja beléd erőltetni a levest?
akkor javaslom töccsed meg a káposztát klárával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!