Mirelit bolti tökből hogyan kell tökfőzeléket készíteni?
Igaz, sokra most már nem mész a válasszal, de 1-2 dlgot leírok, hátha legközelebb hasznát veszed.
A minőségén is múlik, meg hogy hogy van összefagyva.
Mert pl van olyan, hogy teljesen szálasan van a zacskóban, és közé van keverve a kapor.
Azt ugyanúgy mint a sima friss tököt, rádobod az alapra, és már főzöd is.
De ha kockába össze van fagyva tömören, akkor bizony nem árt kiolvasztani előtte, mert különben ha egybe kezded főzni, szétfő a külseje, mire belül kiolvad.
Ilyenkor szedd ki a csomagolásból, és kevés meleg vízbe tedd bele. Csak annyiba, hogy azt a vizet a tökkel együtt fel tudd használni, (hiszen értékes anyagok áznak ki bele) szóval nem kell sok.
Még egy trükk, ha láthatóan gagyi, törmelékesre rommá fagyott tök, akkor rögtön az elején tegyél bele egy kis ecetet, az némileg meggátolja, hogy totál pürévé főljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!