Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit bolti tökből hogyan...

Mirelit bolti tökből hogyan kell tökfőzeléket készíteni?

Figyelt kérdés
2015. aug. 6. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Besózod és hagyod állni egy fél órát. Amikor levet ereszt a tök, akkor leszűröd vagy kinyomod a levét. A lére nincs szükség. Zsírban egy fej hagymát megpirítasz, beleteszed a tököt , az összevágott kaprot és lisztet. De folyamatosan kevered, hogy le ne égjen. Felöntöd kevés vizzel majd tejjel. Ízesíted leveskockával vagy delikát ételízesítővel, pici ecettel. Kb . 10 perc főzés. Virslikarikákat vagy kolbászkarikákat tegyél bele.
2015. aug. 6. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Gondolom gyalult. Akár már fagyosan is beleteheted a lábosba, lassú tűzön szépen felenged, csak az elején tegyél minimális vizet, majd a többit kiereszti magából. Ha már az egész kiolvadt és rotyog, mehet bele a kapor, közben elkészíted a habarást és ha már puha a tök, forrás közben behabarod és ennyi.
2015. aug. 6. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
1. Nem értem minek kiengedni a saját levét, ha utána újra felvizezed. :-) Nem finomabb és egészségesebb ,ha főzésnél hagyod kiengedni? Kb. pont annyi fog kijönni belőle, amire szükség van.
2015. aug. 6. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már főzöm is.
2015. aug. 6. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Végül hogyan csináltad és milyen lett?
2015. aug. 6. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, sokra most már nem mész a válasszal, de 1-2 dlgot leírok, hátha legközelebb hasznát veszed.


A minőségén is múlik, meg hogy hogy van összefagyva.


Mert pl van olyan, hogy teljesen szálasan van a zacskóban, és közé van keverve a kapor.

Azt ugyanúgy mint a sima friss tököt, rádobod az alapra, és már főzöd is.


De ha kockába össze van fagyva tömören, akkor bizony nem árt kiolvasztani előtte, mert különben ha egybe kezded főzni, szétfő a külseje, mire belül kiolvad.


Ilyenkor szedd ki a csomagolásból, és kevés meleg vízbe tedd bele. Csak annyiba, hogy azt a vizet a tökkel együtt fel tudd használni, (hiszen értékes anyagok áznak ki bele) szóval nem kell sok.


Még egy trükk, ha láthatóan gagyi, törmelékesre rommá fagyott tök, akkor rögtön az elején tegyél bele egy kis ecetet, az némileg meggátolja, hogy totál pürévé főljön.

2015. aug. 6. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Finom lett. Pici olajon pirítottam hagymát. Arra tettem a tököt a kaporral együtt, ami kicsit ki volt engedve. Só, ecet bele, cukor, és a végén tejfölös habarás.
2015. aug. 7. 06:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!