Van kb másfél kg sertés combom, mit főzzek belőle?
Zsiványpecsenye.
Kell még hozzá pár nagy fej hagyma és valamennyi szalonna, talán 20 dkg, és nyársak.
Szeleteld fel a húst fél tenyérnyi felületű, fél cm vastag szeletekre, a szalonnát is kis vékony szeletkékre, ugyanannyi szelet legyen húsból és szalonnából is. Készíts pácot, ebbe menjen só, őrölt bors, paprika, fokhagyma, mustár, de más is, ha mást szerettek. Annyit készíts, hogy be lehessen vele kenni a húsokat és a szalonnaszeleteket is.
Egy éjszakára legalább tedd hűtőbe a bekent húsokat.
Nyársakra húzd fel a húst, a szalonnát, és a hagymakarikákat felváltva jó szorosan. Amikor kész, jól tekerd be alufóliába, több rétegbe is, hogy légmentesen zárjon, ne tudjon majd kifolyni a húslé. Az így elkészített nyársakat tedd bele egy tepsibe, és mehet a sütőbe 180-200 fokra, 2,5-3 órára. A végeredmény isteni szaftos hús lesz finom húslével. Majd úgy próbáld leszedni a fóliát, hogy beleállítod a nyársat egy mélyebb edénybe, és nem folyik el a húslé.
Krumplipürével a legjobb.
Szeld el kb. 2,0 cm vastagra, sózd-borsozd be.
Zománcos tepsit zsírozd ki, rakd bele, tetejére karikára szelt vöröshagyma + fehér-paprika szeleteket rá. Körbe rakod vastagra szelt hasáb burgonyával. Pici vizet rá, alufóliával beborítod, be a sütőbe. Amikor már puha, fólia le, és szép pirosra sütöd!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!