Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van kb másfél kg sertés...

Van kb másfél kg sertés combom, mit főzzek belőle?

Figyelt kérdés
A tarhonyáshúst, rizseshúst köszönöm de kihagyom, már unjuk. Akárcsak a pörkölt minden változatát. Van valami jól bevált receptetek esetleg?
2015. aug. 5. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Készíts belőle tokányt
2015. aug. 5. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 banánherefőzelék válasza:
0%
Palinkat!!!
2015. aug. 5. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Magokkal vagy zöldfűszerekkel töltött seréscomb-falatok zöldsalátával, ha egész comb akkor egyben sütve rozmaringgal, citrommal, mellé törtkrumpli vagy tepsis krumpli vagy sült alma és körte, teriyaki nyársak párolt zöldbabkörettel, pirított szezámmaggal megszórva.
2015. aug. 5. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Van itthon rozmaring is meg citrom is! Köszi!!!!
2015. aug. 5. 13:58
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Zsiványpecsenye.


Kell még hozzá pár nagy fej hagyma és valamennyi szalonna, talán 20 dkg, és nyársak.


Szeleteld fel a húst fél tenyérnyi felületű, fél cm vastag szeletekre, a szalonnát is kis vékony szeletkékre, ugyanannyi szelet legyen húsból és szalonnából is. Készíts pácot, ebbe menjen só, őrölt bors, paprika, fokhagyma, mustár, de más is, ha mást szerettek. Annyit készíts, hogy be lehessen vele kenni a húsokat és a szalonnaszeleteket is.

Egy éjszakára legalább tedd hűtőbe a bekent húsokat.

Nyársakra húzd fel a húst, a szalonnát, és a hagymakarikákat felváltva jó szorosan. Amikor kész, jól tekerd be alufóliába, több rétegbe is, hogy légmentesen zárjon, ne tudjon majd kifolyni a húslé. Az így elkészített nyársakat tedd bele egy tepsibe, és mehet a sütőbe 180-200 fokra, 2,5-3 órára. A végeredmény isteni szaftos hús lesz finom húslével. Majd úgy próbáld leszedni a fóliát, hogy beleállítod a nyársat egy mélyebb edénybe, és nem folyik el a húslé.


Krumplipürével a legjobb.

2015. aug. 5. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Brassói
2015. aug. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Szeld el kb. 2,0 cm vastagra, sózd-borsozd be.

Zománcos tepsit zsírozd ki, rakd bele, tetejére karikára szelt vöröshagyma + fehér-paprika szeleteket rá. Körbe rakod vastagra szelt hasáb burgonyával. Pici vizet rá, alufóliával beborítod, be a sütőbe. Amikor már puha, fólia le, és szép pirosra sütöd!!!

2015. aug. 5. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Add oda egy koborkutyanak ... biztosan nem fogja unni :)
2015. aug. 5. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Gulyáslevest. Ha megunod, a maradékot le lehet fagyasztani és 2 hét múlva elővenni...
2015. aug. 6. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!