Szeretnék töltött sertésszívet sütni, kivitelezhető?
Szerintem nem alkalmas rá. Csupa izom a szerkezete ,nagyon sokára fő meg. Ha meg is főzöd előre, egy masszív, tömör darab lesz, ami nem alkalmas töltésre és továbbsütésre.
Általában a hurkába (abálandó belsőségekkel együtt )főzik, esetleg szívpörköltnek.
Meg apróra vágva, szíve-nyelve levesnek :)
Egyes válaszához annyit tudnék hozzátenni, hogy nekem úgy rémlik, hogy nincs is akkora kamrája egy sertésszívnek, hogy érdemes lenne bele bármit töltögetni (bár tény, hogy nem mostanában láttam sertésszívet közelről :$)
Nem tudom miért ragaszkodsz a sertésszívhez, de, akkor már egy vörösboros szívpörkölt, krumplifánkkal Még a szalontüdőt szokták szívvel vegyesen főzni, zsemlegombóc a körete, nagyon finom is- annak aki szereti-de a nevével ellentétben elég hétköznapi étel.
Kecskesajttal én pl sertésszüzet töltenék meg, és azt adnám áfonyalekvárral, vajas-spenótos krumplipürével.
Nem sertés, hanem pulyka-liba-kacsa szívből el tudok képzelni egy hasonlót:
- hosszában végig vágod a szívet és kiteríted. 2-3 db-ot egy hűtős zsacsiba rakva, szépen ki tudod klopfolni.
Ha ezekbe rakod a tölteléket, feltekered, mind a roládot és panírozod...
Mert önmagában a pulyka-szívet panírozva, kirántva... nagyon fincsi kaja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!