Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek kivitelezhető ez?...

Szerintetek kivitelezhető ez? (tiramisu díszítés)

Figyelt kérdés

szeretném a barátom meglepni a szülinapján házi készítésű tiramisuval. de egy kicsit fel akarom dobni, így erre gondoltam: kapcsos tortaforma oldalát kirakom rolettivel (így hívják? olyan hosszúkás töltött ostya), és így rétegezem belül a krémet és a babapiskótát. aztán hagyom hűtőben egy éjszakát hogy összeálljon, és utána kibontom a tortaformát és átkötöm egy színes szalaggal. valahogy így :)

[link]

persze nem thomasos változatban :D

megoldható szerintetek? ha jól felverem a tojásfehérjét és nem lesz folyós a krém nem fog szétfolyni?:)

köszi a segítséget,még elég kezdő vagyok :)

ha van még valami ötletetek azt is szívesen várom persze

16L

2011. aug. 13. 12:59
 1/10 A kérdező kommentje:
ja, és illik egyáltalán a roletti íze a tiramisuhoz?:)
2011. aug. 13. 13:00
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Én a tojásfehérje helyett hulala tejszint használnék.
2011. aug. 13. 13:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem megleeht csinálni :)

Jó az elképzelés,de akinek csináldo szereti a kávés ízt és az édeset is?

H aigen, akkor szeritnem ízelni fog neki ;)

2011. aug. 13. 14:32
 4/10 A kérdező kommentje:

igen, csináltunk már együtt tiramisut :) csal szeretném feldobni kicsit.

néhány helyen írja hogy zselatin is kell a krémbe.lehet tennem kéne bele hogy ne legyen folyós?

2011. aug. 13. 17:00
 5/10 anonim ***** válasza:

tegnap olvastam itt, hogy a tojásfehérjehabba is lehet habfixálót tenni, tehát jó kemény lenne a hab.

szerintem nagyon jó ötlet, amit elképzeltél, sok sikert:)

2011. aug. 13. 18:43
 6/10 A kérdező kommentje:
ez a habfixálós dolog jónak tűnik :) szerintem ez lesz, biztos ami biztos. köszi mindenkinek a segítséget de persze még várok ha van jó ötlet :)
2011. aug. 13. 19:30
 7/10 A kérdező kommentje:
és a rolettik nem fognak szétázni? bocsi a sok kérdésért csak nagyon kezdő vagyok és szeretném hogy tetszen Neki :)
2011. aug. 15. 08:49
 8/10 anonim ***** válasza:
hát nem lesznek ropogósak, mert a nedvességet felszívják, de a formájukat megtartják.
2011. aug. 15. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

így is meglehet oldani.

Egyébként meg habfixálót nem kell használni, hogy kemény habot tudj verni ami több napig is eláll. Étteremben dolgozok és ott remek habot verünk ami másnap is feszes és kemény lesz. Természetesen ha nem keverjük össze semmilyen krémmel előbb utóbb összeesik, habfix-el is. Lényege az hogy először csak lazán (leglassabb fokozaton verd fel) most összetöri a tojást. Utána már feljebb veheted és adj hozzá cukrot (3-4dl tojás 2-3 evőkanál) és hagyd jó darabig had verje ez nem tejszín nem lesz belőle vaj :) ^^ Akkor jó a hab ha van úgy nevezett ,,csőr'' a habban mikor kiemeled a gépet. Ennyi. Ahm nyugodtan lehet ezt még díszíteni.

2011. aug. 16. 19:15
 10/10 anonim ***** válasza:
egyébként tessék még 1 dekor amit házilag is könnyű elkészíteni ha ,,papír betűket kivágsz és egymás mellé rakod őket akkor szöveget is tudsz benne hagyni ^^ [link]
2011. aug. 16. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!