Hogy kell elkészíteni a szezámmagos mézes csirkemellfilét?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Elkészítés
1. A csirkemellfiléket megmossuk, konyhapapírral szárazra törlgetjük, majd elfelezzük, a tojásfehérjével bekenjük és a szezámmagban megforgatjuk. A húst nem kell sózni!
2. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, az olajat beleöntjük és a húst 2 perc alatt aranybarnára sütjük. A hőfokot kissé lejjebb vesszük, és a csirkemellfiléket teljesen átsütjük.
3. A szójaszószt elkeverjük a mézzel.
4. Tálalás előtt a húst még egyszer elfelezzük, a megmosott és elfelezett salátákra helyezzük. A szójaszósszal meglocsoljuk és a kis darabokra vágott újhagymával megszórjuk.
nem vagyok háziaszony
mert 14vagyok viszon imádok főzni
ezt neten találtam szerintem jó lehet
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ja bocsi az eleje
Hozzávalók
4 személy részére
4 (egyenként kb. 100 g) csirkemellfilé
1 tojásfehérje
6-7 ek. szezámmag
4-5 ek. napraforgóolaj
2 saláta közepső része, elfelezve
4 újhagyma, felvágva
100 g méz
80 ml szójaszósz
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
nem tom mi amikor anya csinál szójaszoszos csirkét akkor tescoba vagy corába veszünk normál szójaszoszt.
szval márkát nem tudok de szerintem bármilyen jó. kis barna üvegbe szokott lenni de biztos jómásmilyen is
Én egész egyszerűen úgy csinálom, hogy a csirkemellfilét bepanírozom, de nem hagyományosan, hanem a tojáshoz keverek mézet, esetleg szójaszószt. (ha van időm, akkor ilyen pácban van a hús vagy 6-8-órát) és a zsemlemorzsa helyett szezámmagba forgatom.
Mi imádjuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ezt a receptet nagyon egyszerű megtalálni, ha beírod a www.cookkantó.hu címen található keresőbe. Az egyike a válaszoknak a következő recept:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!