Mit főzzek 50. szülinapra?
Előzőnek igaza van, hogy a kedvencének örülne, de biztosan örülne valami különlegesnek is. Az ízlését nyilván ismered és eltudod dönteni, hogy tetszene neki vagy sem.
Sokszor az is elég ha egy egyszerű ételt a tálalással teszel különlegessé.
pl. én ma Óvári sertésszeletet készítettem, de nem a hagyományos rízs körettel, hanem Hercegnő burgonyával.
A család el volt ájulva, pedig nem volt bonyesz elkészíteni.
Szerintem ez az Óvári s. szelet Hercegnő burgonyával is lehet olyan ünnepélyes, hogy elkészíthetnéd Anyukádnak.
Ráadásul már előző nap összekészítheted, hogy aznap frissen csak sütni kelljen.
Már csak valami jó levest kellene kitalálni elé.
Az első válaszoló ötlete nekem is tetszik. De ha nem megoldható valamiért és mindenki szereti a sós-édes ötvözetét és a krumplit, akkor ez nagyon finom :)
Egy tőzálló tál (én fül nélküli teflonban csinálom) aljára egy nagyon pici olajat öntesz, szinte csak éppen olajos legyen a tál. Krimplit és hagymát karikázol fel és belerakod. Először a hagymát, majd a kruplit, de itt rétegenként raksz rá sót, pirospaprikát, vegetát és kevés borst. A kruplira jön egy kis banán, kimagozott meggybefőtt (le nélkül, és ne túl sok, mert túlédesíti), vagy alma is mehet a banán helyett. (Mi banánnal és meggybefőttel szeretjük. Mondjuk mindenféle gyümölccsel finom lehet.) Erre jöhet a csirkecomb, amibe kicsit vegetát dörzsölgettél, és a maradék gyümölcs. (Ha meggybefőtet teszel rá, akkor kb. a 1/4-énél ne legyen több rajta, összességében.) Majd ezt leöntöd tejfölbe kevert reszelt sajttal. Letakarod alufóliával és mehet a sütőbe, amikor a hús már jó, akkor leveszed az alufóliát és hagyod egy picit pirulni.
Hozzávalók: alsó-felső csirke comb (külön), nyers krumpli, gyümölcs, vöröshagyma, kis olaj, tejföl (1 nagy pohár mindenképpen), sajt és főszerek (só, bosr, vegeta, pirospaprika). A mennyiségek attól is függnek ki mennyit bír enni, így azt nem írok. Mondjuk nem is tudom...úgy szemre :)
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!