Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A saslikot hogy pácoljátok be?

A saslikot hogy pácoljátok be?

Figyelt kérdés
2015. júl. 24. 14:23
 1/1 anonim ***** válasza:
74%

Milyen saslik?


Én sertéstarját vagy combot szoktam pácolni. Csinálok egy keveréket, van benne mustár, só, bor, pirospaprika és fokhagyma, ezzel kenem be a szeleteket és a szalonnaszeleteket is. Egy éjszakára, napra mehet így a hűtőbe.

Aztán félbevágok egy krumplit, ez a tartó :)

Beleszúrom a nyársat a tompa végével, a hegyes vége felfelé áll. Egy réteg szalonna, egy réteg hús, egy réteg hagymakarika, és így tovább, amíg el nem fogy a hús vagy a nyárs. Alaposan betekerem alufóliába, több rétegbe is, jól rányomkodva a végén, hogy sütés közben ne folyhasson ki a húslé.

A nyársakat egy tepsibe teszem, és betolom a sütőbe. Kb. 2,5-3 órát sütöm 200 fokon, aztán egy tál fölött leszedem róla az alufóliát, a tálba csorog a húslé is. Isteni, szaftos cucc lesz a végén belőle. Krumplipürével a legjobb.

2015. júl. 24. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!