A saslikot hogy pácoljátok be?
Milyen saslik?
Én sertéstarját vagy combot szoktam pácolni. Csinálok egy keveréket, van benne mustár, só, bor, pirospaprika és fokhagyma, ezzel kenem be a szeleteket és a szalonnaszeleteket is. Egy éjszakára, napra mehet így a hűtőbe.
Aztán félbevágok egy krumplit, ez a tartó :)
Beleszúrom a nyársat a tompa végével, a hegyes vége felfelé áll. Egy réteg szalonna, egy réteg hús, egy réteg hagymakarika, és így tovább, amíg el nem fogy a hús vagy a nyárs. Alaposan betekerem alufóliába, több rétegbe is, jól rányomkodva a végén, hogy sütés közben ne folyhasson ki a húslé.
A nyársakat egy tepsibe teszem, és betolom a sütőbe. Kb. 2,5-3 órát sütöm 200 fokon, aztán egy tál fölött leszedem róla az alufóliát, a tálba csorog a húslé is. Isteni, szaftos cucc lesz a végén belőle. Krumplipürével a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!