A marha melyik részét jó sütni (serpenyőben)? Meddig és miben pácoljátok? Mennyi ideig sütitek?
Figyelt kérdés
Nekem mindig kemény lesz, még akkor is, ha 2 napig áll a hűtőben páclében.2011. júl. 13. 21:01
1/8 anonim válasza:
Bélszín, hátszín /nem a puha hátszín, mert az a nevével ellentétben kemény hús/ - a bélszín és a hátszín biztos puha lesz.
2/8 anonim válasza:
Ja! és csak mustározom borsozom, és leöntöm annyi olajjal, ami ellepi. Só tilos. Majd 2-3 nap múlva forró zsiradékban sütöm oldalankét 2-2 percig. Só ezután.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. júl. 14. 10:07
4/8 doboszoli válasza:
Ha hirtelen sültre gondolsz, az első jól írta. Talán még a rostélyossal egészíteném ki.
Kérget rásütve, és párolva szinte az összes szeletelhető hús. Mondjuk a lábszárt nem javasolnám.
5/8 A kérdező kommentje:
Hogy kell ezt a kérges dolgot? Még kezdő vagyok... Köszi!
2011. júl. 14. 14:04
6/8 doboszoli válasza:
A párolt húsokra, mielőtt párolni kezdenénk, forró zsiradékon néhány (1-2) perc alatt egy kérget sütünk, ami kicsapja a hús felületén a fehérjéket, mintegy "bezárja" a húst, nem főnek ki az ízanyagok a párolás során.
Term. leveseknél, amikor a leves íze a fontos, hideg vízben kezdjük a húst főzni, a fenti hatás elkerülése miatt.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor rásütöm ezt a kérget, és utána alacsony hőfokon tovább sütöm, fedő alatt? Mennyi ideig kb.?
2011. júl. 14. 20:00
8/8 doboszoli válasza:
Fedö alatt, folyadék hozzáadásával párolod.
Meddig? Amíg meg nem puhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!