Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell filé bepanírozva...

Csirkemell filé bepanírozva mennyi idő alatt sül meg serpenyőben, olajba?

Figyelt kérdés

Pontosan hogy csináljátok?

Nekem mindig olyan száraz, nehezen szelhető lesz.

Viszont attól is tartok, hogy nyers marad :(


2011. máj. 25. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én minden rántott husit úgy sütök, hogy: mielőtt belerakom a felforrósított zsírba (olajba), a lángot leveszem alatta közepesre. Amikor beleraktam a husit, egy korty vizet öntök bele, és abban a percben beborítom. Akkor a képződött gőzben a husi átpuhul. Amikor hallod, hogy már a gőzt is elsülte, a födőt leveszed, hagyod, hogy a husi oldala megpiruljon, és megfordítod. Ha közben azt érzed, hogy még nem egészen puha a husi, akkor fordítás után ismét öntesz rá egy korty vizet, és a födő visszakerül rá. Amennyiben a fordításkor már puhának érzed, akkor nincs más, mint a másik oldalát is pirosra sütnöd.

Ezzel a módszerrel mindig puha lesz a húsod belülről, és finom ropogós kívülről.

2011. máj. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad!

Így még én is megértem :)

Ki is próbálom holnap :)

2011. máj. 25. 18:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem max 2 perc alatt sül meg, és puha, nem piros, nem száraz, a széle is egy formán átsül mindenhol.

Le írom: Egy csirke mellet,(egyik oldalit)4 darab szeletet vágok belőle, olyan nyesés módszerrel, (vastagságán nyesem hosszúra) vékony legyen, kicsit meg klopfolom, rétegenként sót borsot szórok rá.

Egy másra rakom, majd készítek egy tányérba lisztet, másikba tojást abba is egy pici sót, harmadikba prézlit, bele mártogatom, ha ez meg van akkor kezdem sütni van úgy nem is egyszerre, hűtőbe el van egy párórát vagy éjszakát is. A sütés: elég bő kissé forróolajba rakom, gyakran forgatom, de ne hevüljön fel az olaj túl forróra!

Le veszem tartalék meg a nagy láng közé, (ezt mindenkinek más a géztűzhelye)

Ami lényeg két percnél tovább nem sütöm, lehet közbe egyik kézbe villa másikba kés, és gyakran szurkálom bele a villát (vagy kés hegyét) ezzel meglehet érezni amikor könnyen bele megy a kés vagy villa akkor már jó, de süljön is mert ha nem elázik, de ne forrósodjon fel az olaj mert piros lesz meg kiszárad a túlzott sütési idő miatt is. (nekem mindig puha omlós, és nem takarom be addig amíg forró a kisült hús, mert párát enged elázik a prézli rajta)

Nem itatom le róla az olajat, mert kell bele annyi amennyit éppen felszív, a lassú sütéskor!(mert ugye elég szűz hús)

2011. jún. 3. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!