Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Én tudok házi kenyeret sütni-m...

Én tudok házi kenyeret sütni-már több mint 10-éve készítem-érdekel valakit?

Figyelt kérdés
Gáztűzhelyben készül
2010. márc. 6. 11:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel, írd le!
2010. márc. 6. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel engem is! :)
2010. márc. 6. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is tudok, de érdekel a Te verziód is. :)
2010. márc. 6. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Engem is!
2010. márc. 6. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
Én is tudok, de érdekel más receptje is!
2010. márc. 6. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Persze, írd le légyszi! :)
2010. márc. 6. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
igen, várjuk a receptet.
2010. márc. 6. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Egyértelműen érdekel. :) Kísérletezek vele egy ideje én is, de még mindig nem az igazi... 21/L
2010. márc. 6. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
Házikenyér gáztűzhelyben-1-kgliszt,5dk élesztő-lehet por is arányosan-,1 evőkanál olaj,2dlmelegvíz,2db közepes burgonya,só. Mielőtt hozzáfogsz tudnod kell,rendkívül egyszerű az elkészítése,hamar megvan.Ha elősször próbálod lehet kevesebbet is dagasztani,akkor felezd el a hozzávalókat.Alényeg az hogy a tésztád rugalmas legyen.---.Megmelegitem a vizet,teszek bele 1db kockacukrot és az élesztőt,teszek hozzá annyi lisztet,hogy lágy maradjon/ez a kovász/.Meleg hejen hagyom kelni kb a háromszorosára.Ha megkelt mozzáteszem a lisztet/amiből egy kicsit félreteszek a dagasztáshoz/,sót,az olajat,a megfőtt megtört burgonyát/ami nem meleg.Elkezdem dagasztani,elősször kicsit ragad,de hamar összeáll.A maradék lisztet közben adagolhatod bele,ha leválik a kezedről a tészta ,már jó,legyen rugalmas.Ha ez megvan keleszd ujra,ha kétszer akkora mint volt,újra dagaszd át.Vágd ketté,formázd meg,tedd be a tepsibe,vagy sütőlemezre,pihentesd,kb 10p,vágd meg a tetejét kétszer.Előmelegitett sütőben,közepes tűzön kb 1/2óra,de azért figyeld,ha már szép piros kend meg a tetejét vizzel,ettől lessz ropogós.Két db 70dk kenyered lessz,olyan jó izű,hogy én alig hittem el amikor kipróbáltam,neked is sikerül.KÉszíthetsz kis töltött kenyereket is/hús,zöldség. Összegezem:kovász készítése,kelesztés,dagasztás,kelesztés,dagsztás,pihentetés,sütés
2010. márc. 6. 12:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Ha elkészült írjatok,várom.ZS
2010. márc. 6. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!