Üdv. Melyik a legfinomabb kókuszos sütemény? Olyat keresek, ami krémes, puha és nem vajkrém van benne.
Nekem a hólabda süti a kedvencem-kozáksapka néven is ismert.
Ha érdekel,leírom,én hogyan csinálom.
Amúgy nem vajas, hanem mascarponés-tejszínes a krémje.
Bocsánat,eddig nem néztem meg,hogy írtál!
Remélem még nem késő.
Íme a recept:
Kozáksapka-vagy hólabda
Hozzávalók:
Sárga piskóta: 4 tojás,3 ek cukor,4 ek liszt
Kakaós piskóta: 4 tojás, 3 ek cukor,2. 5 ek liszt,1. 5 ek kakaó
Krém:4 dl habtejszín,250 gr mascarpone,2 habfixáló,3 ek cukor
Oldalára:Kókuszreszelék
Tetejére:10 dkg étcsoki,kb. 5 dkg vaj
Elkészítés:
A piskótákhoz a tojásokat ketté választjuk.A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral.A lisztet és a kakaót beleforgatjuk(értelemszerűen a simába csak a lisztet,a kakaósba a kakaót is).A tojások fehérjét habbá verjük.A tojásfehérje habot óvatosan a masszához forgatjuk.A tepsibe sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a masszát.Előmelegített sütőben egymás után készre sütjük a piskótákat.
Ha kihűltek a piskóták, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A krémhez a mascarponét habosra keverjük a cukorral.Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.A tejszínhabot óvatosan a mascarponéhoz keverjük.
A korongokat ezzel a krémmel ragasztjuk össze.
Minden süti 3 réteg piskótából álljon, közte 2 réteg krém, felül piskóta legyen (sárga – kakaós – sárga vagy kakaós – sárga – kakaós).Az oldalát is bekenjük a krémmel.
A kókuszreszelékbe forgatjuk a sütiket.
A csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, majd minden süti tetejét megkenjük.
Sok sikert hozzá!Bonyolultnak és pepecselősnek tűnhet,de a végeredmény kárpótol majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!