Melyik az a sütemény, amit megkóstoltál, és azt mondtad ez a világ legfinomabb sütije?
Légy szíves a receptet is írjátok le, de a neve is jó nekem, majd megnézem valahol!
Köszi szépen!
Mirinda szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás,
4 evőkanál liszt,
4 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
1 dl étolaj
Krémhez:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg túró
Mázhoz:
2 csomag vaníliás pudingpor,
7 dl szénsavas narancslé (mirinda)
Elkészítés: A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.
IMÁDOM!!!!!
Bonyolultból a flódni- receptet ide nem írnék, mert tényleg hosszadalmas kicsit.:)
Egyszerűből a csokidarabkás muffin.
Elkészítése:
Egy tálba beleszórsz 3-4 dl lisztet, dejót (diót), kakaót egy evőkanállal, 1 teáskanál fahéjat, 1 csg sütőport, egy teáskanál szódabikarbónát és mazsolát. Feldarabolsz egy tábla étcsokit kicsi és nagy, 3 centis törmelékekre és nbele szórod. Ezek a száraz anyagok.
Egy másik tálba öntesz 4 ek kristálycukrot, 2 csg vaniliacukrot, egy ujjnyi margarint, másfél deci olajat, ha van kicsi rumaromát, ha nincs bort, egy decit kb. (mindegy, milyet) Jöhet egy-2 dl tej, de még jobb a sima joghurt.
Felmelegíted a sütőt 180 fokra, muffinformát kiolajozod, és csak mielőtt sütnéd, akkor töltöd a szárazat a tejes szószba. Akkor jó, ha van olyan sűrű azlazán összekevert tésztád, hogy már nem folyik, neked kell vizes kézzel lesegítened a kanálról, amikor a formába töltöd. Kb 25 perc sütés után készen van.
Flódni
Hozzávalók:
# Tészta:
# 50 dkg liszt
# 25 dkg sütőmargarin
# 4-6 ek porcukor
# 3 tojássárgája
# töltelékek:
# kb. 7 dl bor
# 25 dkg mák
# 25 dkg dió
# 60 dkg cukor
# 1 üveg szilvalekvár
# 1 csomag mazsola
# 1 szelet reszelt csokoládé
# 2 evőkanál baracklekvár
# fahéj
# őrölt szegfűszeg
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, és kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. A kész tésztát öt részre osztom és vékonyra nyújtom. (Az egyik kicsivel legyen nagyobb, mert ez lesz a legalsó réteg.)
Az almát apró darabokra vágom és borban megpárolom. A máktöltelékhez a darált mákot borral felfőzöm, a cukrot, mazsolát, baracklekvárt hozzákeverem. A diótöltelékhez a darált diót borral felfőzöm, hozzáadom a cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét. Az összes tölteléket kihűtve kell a tésztára tenni.
Rétegezés: Alulra jön a nagyobb tésztalap, majd a máktöltelék, egy tésztalap, almatöltelék, egy tésztalap, diótöltelék, egy tésztalap, szilvalekvár, utolsó tésztalap, melyet tojássárgával megkenek, és lassú tűzön aranybarnára sütöm.
Megjegyzés:
A legbonyolultabb sütemény, amit valaha készítettem, de megéri a fáradtságot, mert fantasztikus az íze.
A receptet NEM én írtam, én csak bemásoltam... Még sose ettem ilyet... :)
Nahát, pont ma mondta anyukám, hogy vasárnap flódnit akar csinálni.:)
Köszi a válaszokat, ha valakinek még van kedvece, nyugodtan írjon.
En is a mirindasat akartam beirni, annyi valtozattal, hogy mi mandarindarabokat is teszunk a pudingba a tetejen.
Es persze az oroszkremtorta <3
Én a múltkor csináltam, és marhára ízlett mindenkinek: Raffaello szelet
Hozzávalók:
A fehér tésztához:
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél citrom leve
A barna tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
10 tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
A díszítéshez: Kókusz- vagy csokoládéreszelék
Elkészítés:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a lisztel, és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk és a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben , közepes lánggal (180 fokos sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ez elegendő idő arra, hogy összeállítsuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel, és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint a kókuszos tésztát.
A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, és szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.
Ha minden kihűlt, a kókuszos tésztát egy megfelelő tálcára tesszük, a krém nagyobb részét egyenletesen rákenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk és megszórjuk kókusz- vagy csokireszelékkel. Kb. fél órát állni hagyjuk. Végül kockára vágjuk.
Nálunk még nagyon bejött a Kinder Bueno is, csak ha összeadom az alapanyagok árát, igen borsos... :(
Nutellakrémes süti --Kinder bueno recept
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
1/2 sütőpor
15 dkg darált dió
1 evőkanál étolaj
Rátét: nutella krém
tejes-rumban áztatott keksz
Krém:
1 l tej
4 cs. vanília puding
6 tojás sárgája
1 Rama
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 dl tejszín habbá verve habfixálóval
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, szitált lisztet, és a többi adalékot.
Gáztepsiben, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Tűpróbát csináljunk!
Még melegen kenjük rá a nutellát.
Krém:
A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával, felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük.
A Rámát egy csipet sóval felhabosítjuk, s tovább keverjük a maradék cukorral.
Összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával.
Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.
Sorrend: tészta
nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg
barna krém
tejszínhab
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!