Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik az a sütemény, amit...

Melyik az a sütemény, amit megkóstoltál, és azt mondtad ez a világ legfinomabb sütije?

Figyelt kérdés

Légy szíves a receptet is írjátok le, de a neve is jó nekem, majd megnézem valahol!

Köszi szépen!


2009. jan. 22. 15:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Mirinda szelet

Hozzávalók:


Tésztához:


6 tojás,


4 evőkanál liszt,


4 evőkanál kristálycukor,


2 evőkanál kakaópor,


1 csomag sütőpor,


1 dl étolaj


Krémhez:


25 dkg margarin,


20 dkg porcukor,


25 dkg túró


Mázhoz:


2 csomag vaníliás pudingpor,


7 dl szénsavas narancslé (mirinda)



Elkészítés: A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.


IMÁDOM!!!!!

2009. jan. 22. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Bonyolultból a flódni- receptet ide nem írnék, mert tényleg hosszadalmas kicsit.:)

Egyszerűből a csokidarabkás muffin.

Elkészítése:

Egy tálba beleszórsz 3-4 dl lisztet, dejót (diót), kakaót egy evőkanállal, 1 teáskanál fahéjat, 1 csg sütőport, egy teáskanál szódabikarbónát és mazsolát. Feldarabolsz egy tábla étcsokit kicsi és nagy, 3 centis törmelékekre és nbele szórod. Ezek a száraz anyagok.

Egy másik tálba öntesz 4 ek kristálycukrot, 2 csg vaniliacukrot, egy ujjnyi margarint, másfél deci olajat, ha van kicsi rumaromát, ha nincs bort, egy decit kb. (mindegy, milyet) Jöhet egy-2 dl tej, de még jobb a sima joghurt.

Felmelegíted a sütőt 180 fokra, muffinformát kiolajozod, és csak mielőtt sütnéd, akkor töltöd a szárazat a tejes szószba. Akkor jó, ha van olyan sűrű azlazán összekevert tésztád, hogy már nem folyik, neked kell vizes kézzel lesegítened a kanálról, amikor a formába töltöd. Kb 25 perc sütés után készen van.

2009. jan. 22. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Flódni

Hozzávalók:

# Tészta:

# 50 dkg liszt

# 25 dkg sütőmargarin

# 4-6 ek porcukor

# 3 tojássárgája

# töltelékek:

# kb. 7 dl bor

# 25 dkg mák

# 25 dkg dió

# 60 dkg cukor

# 1 üveg szilvalekvár

# 1 csomag mazsola

# 1 szelet reszelt csokoládé

# 2 evőkanál baracklekvár

# fahéj

# őrölt szegfűszeg


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, és kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. A kész tésztát öt részre osztom és vékonyra nyújtom. (Az egyik kicsivel legyen nagyobb, mert ez lesz a legalsó réteg.)

Az almát apró darabokra vágom és borban megpárolom. A máktöltelékhez a darált mákot borral felfőzöm, a cukrot, mazsolát, baracklekvárt hozzákeverem. A diótöltelékhez a darált diót borral felfőzöm, hozzáadom a cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét. Az összes tölteléket kihűtve kell a tésztára tenni.


Rétegezés: Alulra jön a nagyobb tésztalap, majd a máktöltelék, egy tésztalap, almatöltelék, egy tésztalap, diótöltelék, egy tésztalap, szilvalekvár, utolsó tésztalap, melyet tojássárgával megkenek, és lassú tűzön aranybarnára sütöm.


Megjegyzés:

A legbonyolultabb sütemény, amit valaha készítettem, de megéri a fáradtságot, mert fantasztikus az íze.


A receptet NEM én írtam, én csak bemásoltam... Még sose ettem ilyet... :)

2009. jan. 22. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A mirindásra szavazok én is, imádom, ahogy anyukám készíti, bár én az oroszkrém tortát is imádom.
2009. jan. 22. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:

Nahát, pont ma mondta anyukám, hogy vasárnap flódnit akar csinálni.:)

Köszi a válaszokat, ha valakinek még van kedvece, nyugodtan írjon.

2009. jan. 22. 16:13
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

En is a mirindasat akartam beirni, annyi valtozattal, hogy mi mandarindarabokat is teszunk a pudingba a tetejen.


Es persze az oroszkremtorta <3

2009. jan. 22. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a rigó jancsi, a lúdláb szelet, és a puncstorta-vagy puncskocka.Receptet mellőzök, neten több helyen megvan, aztán ezeket csak egyféle képpen lehet elkészíteni, szóval biztosan megtalálod. De amúgy ha nagyon választani kell, akkor nekem a sajtos vajas kifli, vagy hajtogatott sajtos pogi. Szóval inkább sós párti vagyok.
2009. jan. 22. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
Nah, ezt a Mirinda szeletet kipróbálom, ha ennyi embernek ízlik, akkor biztos nagyon finom lehet.
2009. jan. 22. 21:36
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Almás pite,fahéj nélkül,mivel allergiás vagyok rá.
2009. jan. 22. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim válasza:
100%

Én a múltkor csináltam, és marhára ízlett mindenkinek: Raffaello szelet


Hozzávalók:


A fehér tésztához:

5 db tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál rétesliszt

fél csomag sütőpor

fél citrom leve


A barna tésztához:

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg darált dió

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál rétesliszt

fél csomag sütőpor


A krémhez:

10 tojássárgája

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor

3 dl tej

25 dkg margarin


A díszítéshez: Kókusz- vagy csokoládéreszelék


Elkészítés:

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a lisztel, és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk és a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben , közepes lánggal (180 fokos sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ez elegendő idő arra, hogy összeállítsuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel, és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint a kókuszos tésztát.

A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, és szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.

Ha minden kihűlt, a kókuszos tésztát egy megfelelő tálcára tesszük, a krém nagyobb részét egyenletesen rákenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk és megszórjuk kókusz- vagy csokireszelékkel. Kb. fél órát állni hagyjuk. Végül kockára vágjuk.


Nálunk még nagyon bejött a Kinder Bueno is, csak ha összeadom az alapanyagok árát, igen borsos... :(


Nutellakrémes süti --Kinder bueno recept


Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás fehérje

6 evőkanál porcukor

2 evőkanál liszt

2 evőkanál morzsa

1/2 sütőpor

15 dkg darált dió

1 evőkanál étolaj


Rátét: nutella krém

tejes-rumban áztatott keksz


Krém:

1 l tej

4 cs. vanília puding

6 tojás sárgája

1 Rama

25 dkg porcukor

2 evőkanál kakaópor


4 dl tejszín habbá verve habfixálóval


Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, szitált lisztet, és a többi adalékot.

Gáztepsiben, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Tűpróbát csináljunk!

Még melegen kenjük rá a nutellát.


Krém:

A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával, felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük.

A Rámát egy csipet sóval felhabosítjuk, s tovább keverjük a maradék cukorral.

Összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával.

Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.


Sorrend: tészta

nutella

sárga krém

tejes-rumos kekszréteg

barna krém

tejszínhab

2009. jan. 23. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!