Melyik az a sütemény, amit megkóstoltál, és azt mondtad ez a világ legfinomabb sütije?
Légy szíves a receptet is írjátok le, de a neve is jó nekem, majd megnézem valahol!
Köszi szépen!
Kinder Pingui
Tészta hozzávalói (2 laphoz):
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
Tejszínes krém:
5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Bevonat:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki.
Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Ez a mennyiség egy 38x22 cm-es formában készül, és meglehetősen kiadós lesz.
Akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, szárazra törölve vágunk vele, és a kezünk lehetőleg ne remegjen hozzá!
Egyertelmu: anya Zacher tortaja, tesom kokuszgolyoja, es mamam kaukazusija :D
Meg az en gyumolcstortam...Lol
diós mágnás/diós rácsos/diós mágnáspite
Nekem ez a kedvencem.
Ja, és nagyon szeretem a túrós sütiket, sokszor a legegyszerűbb a legjobb (sima piskóta, kettévágom, bele citromhéjjal ízesített túrókrém, porcukor a tetejére).
A család imádja még a Szilveszteri kócos sajtost,
a Petre-szeletet [link]
és a Lusta almást.
Ha gondolod, a sajtosnak és az almásnak leírom a receptjét.
Utsó vagyok. Közben az almást leírtam máshova, bemásolom ide is.
Lusta almás
25-30 dkg liszt, 18-20 dkg cukor, 4 tojás, pici só, 1/2 l tej, 10 dkg margarin, darált dió, reszelt alma, 1 cs sütőpor
Jól kizsírozott tepsibe bele kell tenni a jól összekevert liszt, cukor, sütőpor keverékének a felét. Erre szórunk diót, amit enyhén megcukrozunk, erre tesszük a reszelt almát, amit fahéjjal szórunk meg. Majd újra diót, aztán a maradék lisztes keveréket.
A tojást összekeverjük a tejjel, ezzel meglocsoljuk a tepsiben levő cuccot, és ráteszünk néhány darab margarint.
Mehet a sütőbe!
Gyors, egyszerű, finom.
Leírom a másikat is, ha már így belelendültem.
Szilveszteri kócos sajtos
H.:1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 2 db Rama, 30 dkg trappista sajt, 1 db tejszínes Boci v Camping sajt, 2 dkg élesztő, 40 dkg liszt, só, pici tej, jó késhegynyi pirospaprika
E.: egy kisméretű tejfölt kikeverünk a pirospaprikával, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg reszelt sajtot és a futtatott élesztőt.
1 Rama-t elmorzsolunk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölös masszához és kellemesen dolgozható tésztát gyúrunk belőle.
1 órát állni hagyjuk.
Vékonyra nyújtjuk, kb 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle, és szép rózsaszínűre sütjük.
Krém: 1 Rama-t, a tejszínes sajtkrémet, 10 dkg reszelt sajtot és sót kikeverünk.
Megkenjük vele a pogácsa egyik felét, rátesszük a másikat és összenyomjuk úgy, hogy a krém "kilógjon" oldalt.
A kilógó résznél reszelt sajtba forgatjuk (így lesz kócos).
Hűvös helyen tárolandó!
Nem olcsó süti, és nem is lesz túl sok belőle, de cserébe isteni finom! Vendégvárónak tökéletes, csak vigyázz, mert megeszi a család, mire a vendégek megérkeznek! ;) (mi majdnem így jártunk, el kellett dugni!)
úúh a mirinda szeletet tényleg érdemes kipróbálni..
az nagyon nagyon finomm:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!