Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz grízes, pöttyös a...

Mitől lesz grízes, pöttyös a margarin miután jól beledolgoztam a krémbe?

Figyelt kérdés

Van egy sejtésem:

Azért mert langyos a puding vagy krémalap amibe beleteszem?

Vagy mert nem szoba hőmérsékletű a margarin?

Mennyire kell a margarint "felmelengetni", illetve a krémet kihűteni amibe teszem.

Valamint az hogy mennyi ideig keverem a krémet a géppel az számít?

Előre is köszönöm a segítséget nektek!


2010. márc. 4. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy túl sok volt a víztartalma? Nekem akkor volt ilyen.
2010. márc. 4. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem, szerintem nem, vagyis eddig ilyenekkel még nem találkoztam. Rendes Rama margarin, volt már hogy rosszabb minőséget használtam, és akkor azzal is voltak problémák, de teljesen más jellegűek.

Én gondolom, hogy a hőmérsékletük miatt lehetett ez, de szerettem volna ha valaki tapasztalt azért tanácsot tud adni, vagy segít.

Köszi a választ. :-)

2010. márc. 4. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
A margarint először jól kikell keverni a cukorral.A puddinggal csak akkor szabad összekeverni,ha az a margarinnal azonos hőmérsékletre hült.Akkor símára keveredik.
2010. márc. 4. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha a margarint és a megfött krémet egymás mellé állitva hagyok a konyhában, amig a krém teljesen kihül. Igy a két hozavaló hömérséklete egyforma lesz, és nem grizesedik ki a margarin. Ennek ugyanis az az oka, hogy a két komponens nem egyforma meleg.
2010. márc. 5. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam,hogy akrémet főzőm még a cukorral,miután kihűlt elkezdem robotgéppel verni,apránként beleteszem a puha margarint.Egy nagyon könnyű krémet kapok így,ami sohasem lesz grízes.
2010. márc. 5. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha hiszitek ha nem, már vagy 5 adag krémet dobtam a kukába mert grízes lett. :-((

Nem most készítek először krémet, de eddig csak egyfajta kakaósat készítettem, ami nagyon jól bevált, de változtatni akartam.


Mindegyik krémnél megvértam, hogy szobahőmérsékletűre kihüljön a krém, illetve ugyanígy kicist felmelegedjen a margarin.


És sorban készítem a grízes krémeket, és már idegösszeroppanást kapok. :-(((

2010. márc. 5. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:

LEhet, hogy a margarinnam van baj, a light-osakban elég sok viz van és attól is lehet grizes.

De ha megint összeugrik, akkor picit langyositsd meg és robotgéppel keverd addig, amig kihül - igy általában sikerül megmenteni.

2010. márc. 5. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A torta krémeket mindíg vajjal készítjük.ZS
2010. márc. 9. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Mindíg vajjal?

De akkor miért írnak szinte mindenhol margarint? :-((

Milyen vajat ajánlassz?

Habár a napokban én is olvastam hogy vajjal jobb mint margarinnal, és ott teavajat ajánlottak.

2010. márc. 10. 11:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!