Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet eleszto nelkul langost...

Lehet eleszto nelkul langost sutni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 21:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
52%
Hát, ha abból indulok ki, hogy a túrófánkba szódabikarbóna+ecet kell, elképzelhető a lángos is... Nagyon megkívántad most? Hát, próbáld ki, legfeljebb nem lesz olyan finom -de mágis "kielégít" :-). Abba a fánkba úgy kell, hogy egy mokkáskanálnyi szódabikarbónára ráöntünk egy teáskanálnyi ecetet, nagyon pezsegni fog. Ettől lesz lágy a tészta.
2010. márc. 3. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
okes! koszi nagyon szepen:) Igen, megkivantam es nincs eleszto:(
2010. márc. 3. 22:02
 3/18 anonim ***** válasza:

Ha kipróbálod, írd már meg légyszi, hogy működik-e. Ha megvárod, gyorsan megnézem Neked a túrófánk receptem, hogy biztosan jól írjam a mennyiséget. És az valóban gyors, kihangsúlyozza a recept, hogy nem szabad állni hagyni a tésztát.

mindjárt jövök

2010. márc. 3. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:

egy bögre liszthez fél kávéskanál ecet + fél kávéskanál szódabikarbóna.

Pezsegtesd össze, aztán mehet a liszthez meg a többihez.

Remélem, sikerül, még ha nem is lesz tökéletes!

2010. márc. 3. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
Tökéletes nem lesz az biztos. Az élesztő lassan szabadít fel széndioxidot míg az ecet robbanásszerűen ezért legnagyobb része el is illan.
2010. márc. 3. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:

"Pezsegtesd össze, aztán "


És a széndioxid megy a levegőbe: A tészta mitöl lesz laza?

2010. márc. 3. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

:-) hát, én nem vagyok kémikus, fogalmam sincs!

De a túrófánkomból szívesen küldök majd egyet, olyan lyukacsos a tésztája, mint a kenyérnek. És Isteni finom!Kielemezheted :-)

Talán ezért írja a recept, hogy nem szabad "keleszteni", azaz állni hagyni a tésztát. Nem?

2010. márc. 3. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
59%

A lángos lelke az élesztő...

Én inkább várnék holnapig és vennék, mert a szódabikarbónától nem kel meg a tésztád, ha meg beleteszed az olajba, mire megsül, olyan lesz mint egy tégla (nehéz és kemény)


maszatka

2010. márc. 3. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:

A Google-ba írjátok be, hogy "szódabikarbónát felfuttat ecetben". RENGETEG receptet dob ki, sőt én találtam egy ilyet is, amiben a szódabikarbónát narancslében futtatják:


Kulurákjá portokáljú (narancsos száraz teasütemény)


Hozzávalók:

1 csésze puha margarin vagy vaj

1 csésze porcukor

2 tojássárgája

1/2 csésze frissen csavart narancslé

1 narancs lereszelt héja

2 kiskanálnyi sütőpor

1/2 kiskanálnyi szódabikarbóna

kevés vaníliáscukor vagy vaníliapor

annyi liszt, amennyit felvesz (körülbelül 60 dkg)


Elkészítés:


A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek, hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell, hogy jól formázható masszát kapjunk. Miután a massza jól összeállt, különféle alakú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak, melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal, ha akad otthon, és előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

2010. márc. 3. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
36%

igen, én is szoktam élesztőmentest, ha nem akarok sokat várni. :)

[link]

2010. márc. 3. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!