Lehet eleszto nelkul langost sutni?
Ha kipróbálod, írd már meg légyszi, hogy működik-e. Ha megvárod, gyorsan megnézem Neked a túrófánk receptem, hogy biztosan jól írjam a mennyiséget. És az valóban gyors, kihangsúlyozza a recept, hogy nem szabad állni hagyni a tésztát.
mindjárt jövök
egy bögre liszthez fél kávéskanál ecet + fél kávéskanál szódabikarbóna.
Pezsegtesd össze, aztán mehet a liszthez meg a többihez.
Remélem, sikerül, még ha nem is lesz tökéletes!
"Pezsegtesd össze, aztán "
És a széndioxid megy a levegőbe: A tészta mitöl lesz laza?
:-) hát, én nem vagyok kémikus, fogalmam sincs!
De a túrófánkomból szívesen küldök majd egyet, olyan lyukacsos a tésztája, mint a kenyérnek. És Isteni finom!Kielemezheted :-)
Talán ezért írja a recept, hogy nem szabad "keleszteni", azaz állni hagyni a tésztát. Nem?
A lángos lelke az élesztő...
Én inkább várnék holnapig és vennék, mert a szódabikarbónától nem kel meg a tésztád, ha meg beleteszed az olajba, mire megsül, olyan lesz mint egy tégla (nehéz és kemény)
maszatka
A Google-ba írjátok be, hogy "szódabikarbónát felfuttat ecetben". RENGETEG receptet dob ki, sőt én találtam egy ilyet is, amiben a szódabikarbónát narancslében futtatják:
Kulurákjá portokáljú (narancsos száraz teasütemény)
Hozzávalók:
1 csésze puha margarin vagy vaj
1 csésze porcukor
2 tojássárgája
1/2 csésze frissen csavart narancslé
1 narancs lereszelt héja
2 kiskanálnyi sütőpor
1/2 kiskanálnyi szódabikarbóna
kevés vaníliáscukor vagy vaníliapor
annyi liszt, amennyit felvesz (körülbelül 60 dkg)
Elkészítés:
A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek, hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell, hogy jól formázható masszát kapjunk. Miután a massza jól összeállt, különféle alakú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak, melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal, ha akad otthon, és előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
igen, én is szoktam élesztőmentest, ha nem akarok sokat várni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!