Hal formáju tortát szeretnék késziteni, hogy fogjak hozzá? Kezdő vagyok . Leirást és receptet is várok. Köszönöm.
Szia!
Formatorta alapjának én a sima piskótát ajánlom. (Tudod, 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 1 sütőpor.)
Ezt elkészítheted kakaósan, vagy simán.
Sütsz egy normál tepsi piskótát (sütőpapíros tepsiben), kiborítod, hosszában elfelezed, lapjában megfelezed, így egy tepsiből lesz 4 lapod. Ezeket bármilyen krémmel megtöltheted, és (ahogy érzed, vagy töltés előtt, vagy után formázod) kivágsz belőle egy hal alakot. Ha nem vagy magadban biztos, akkor egy rajzolt papírsablont ráraksz, és utána vágod ki éles késsel a sablon vonalán.
Ha krémmel burkolod, akkor azt színezheted, "halszínűre" :) Nem tudom, aranyhal, vagy ponty lesz-e ;).
Vagy pedig, hogy letisztultabb legyen, burkolhatod marcipánnal is. Vannak előre színezett marcipántömbök, ezt porcukron kinyújtod, rátekered a sodrófára, és ráborítod a tortára. Elsimítod, hogy egyenletes ránc- és buborékmentes legyen, a széléről pedig levágod a felesleget. Erre még jöhet marcipánból, vagy díszítőkrémből szem, száj, pikkelyek.
Remélem, tudtam segíteni, majd írd meg, hogy sikerült ;)
Én pont szombaton csinálok majd egy kólásüveg tortát :)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!