Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Magyaros ételek külfödieknek?

Magyaros ételek külfödieknek?

Figyelt kérdés
sziasztok, egy iskola ünnepely lesz. én külföldön järok is iskoläba es megkertek, hogy keszitsek magyaros ételeket sósat vagy édeset. Fontos lenne hogy ténlyeg magyar legyen.Tudnátok jó tippeket adni? (prósza lángos kilöve, mivel frissen sütésre nincs lehetöség)

2015. jún. 25. 10:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
Egyszer vendégeltem külföldieket, akik kíváncsiak voltak a magyar konyhára. Pásztortarhonyát főztem nekik, és imádták. Arra érdemes figyelned, hogy előfordulhat a vendégek közt vegetáriánus is. Nálam is volt, emiatt a pásztortarhonyát kétfelé szedtem készítés közben, és csak az egyik adagba került kolbász, illetve szalonna. Igaz, én ott előttük főztem, szóval könnyebb dolgom volt.
2015. jún. 25. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:
47%

Sokmindent jó lenne tudni, hol élsz, hány főre kell főznöd. mennyire kahatóak magyar termékek, mert pl tejföl, túró ,pirospaprika, tarhonya nem minden fán terem :)

Írhatunk magyaros kajákat, de, ha nem kivitelezhető, mert valami ott nincs hozzá, akkor már nehezebb a dolog, hogy mit , mivel lehet helyettesíteni és vajon magyaros marad-e úgy?

Én is ajánlanám a vörösboros marhapörköltet, borjúpaprikást, slambucot, paprikáskrumplit jóféle kolbásszal, lecsós csirkemájat... stb.

Kérdés, hogy kivitelezhetőek -e.

a halászlé se kutya, legalábbis a híre jó a világban. de láttam a harcsapörköltet leszavazták...

Megjegyzem, aki elfogad egy ilyen meghívást, az ne akarjon amerikai hotdogot enni (csak egy szélsőséges példa )

2015. jún. 25. 16:21
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

Nézd utolsó, azért az átlag ember nem akar a saját konyhájatol teljesen különböző, számára ismeretlen ételt enni. A magyar konyha ráadásul nem is mindenkinek ízlik. Az én családom megkoszonni se volt hajlandó a tarhonyat, lebbencset, lecsót, paprikás krumplit. A pörköltet csak úgy eszik meg, ha alig van benne paprika, belsőség szóba se jöhet.

Itt ráadásul gyerekekről van szó, hiszen iskolai ünnepély. Kizartnak tartom, hogy bármit megkostolnanak, ami ismeretlennek tűnik.

2015. jún. 25. 16:27
 14/20 anonim ***** válasza:
28%

Akkor felesleges nekiállni "magyaros" ételnek.

Akkor főzzön az ottaniak szája íze szerint és kalap-kabát.

Az én olvasatomban a kérés kifejezetten magyaros étel volt, mármint a kérdezőt erre kérték fel.

2015. jún. 25. 16:33
 15/20 anonim ***** válasza:
53%
Kifejezetten magyaros a Gundel palacsinta, zserbó, Dobos torta, somloi - mégsem olyan, ami megoszto lenne és nem mernék megkostolni.
2015. jún. 25. 17:16
 16/20 anonim ***** válasza:
42%

Mivel iskolai ünnepélyre vinnéd szállíthatót főznék, szóval az ilyen pörkölteket meg egyebeket hagyjuk.

Sósból pogácsa - valami extrábbat sütnék, pl. sajtosat vagy burgonyásat, én jobban szeretem legalábbis, mint a sima túrósat

Édesből krémes, dobos torta, túrós vagy lekváros batyu, rigó jancsi, eszterházy torta, rákóczi túrós, bejgli vagy rétes, keksztekercs, zserbó, hatlapos

Attól nem kell tartanod, hogy a túrónak más íze van más országokban. Egyrészt Németországban, Angliában is lehet a közhiedelemmel ellentétben túrót kapni - balkáni vagy orosz boltokban kell keresni, az pont olyan, mint a magyar! A nagyáruházakban kapható túró tényleg más ízű,néha más állagú is, de nem olyan jelentősen, hogy elrontana egy édességet, sőt. Ugyanolyan finom vele (tudom, én is külföldön élek) - és a helyieknek nem is lesz furcsa.

Még annyit, hogy a németeknél mondjuk a bejgli, rétes ismert dolog pl. Én már készítettem egyébként lekváros batyut (különösen finom ha valamilyen házi lekvárral töltöd meg, pl. eper vagy málna, szamóca...), keksztekercset, zserbót, hatlaposat, dobos tortát a németeknek, és mind nagyon ízlett nekik. A legérdekesebbnek a dobosat és a keksztekercset találták.

Ami még nagyon ízlett nekik az a gesztenyés krémes volt, mert itt nem kapható a nálunk közismert gesztenyepüré, és ritkán készítenek otthon gesztenyés ételeket, mert általában maguknak főzik a gesztekrémet is, ami elég macerás.

2015. jún. 25. 22:01
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Mindenki korrektül válaszolt a kérdésre, szégyelljék magukat a lepontozók, akik már bandába álltak.

Okostelefonjuk lehet, hogy van, de eszük egy szál sem.

2015. jún. 26. 12:34
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

Én azt az érvelést nem értem, hogy nem szabad vinni az ottani konyhától gyökeresen eltérő kajákat, mert nem fogják szeretni. Franciaországban csigát ettem (isteni volt), mert pincepörköltet itthon is bárhol kapok. Nem pont az a lényeg, hogy speciális legyen? Oké, hogy kényes gyomrúaknak ne vigyünk csülkös babot, de pl. a harcsapörivel nem értem, mi a gond. Tengeri halat se mindenki szeret, pláne nyersen, mégis világsiker a sushi (még az itthon kapható gagyit is viszik, mint a cukrot.)

No mindegy, írtak egy csomó jó ötletet, kérdező, sztem vigyél többfélét, ha teheted, valamelyik csak ízleni fog a választékból mindenkinek.

2015. jún. 26. 12:45
 19/20 anonim ***** válasza:
79%

Na igen, a kérdező is megszólalhatna végre.

A másik, hogy mindenhol vannak, (hacsak nem Ugandában él ) magyar közösségek, akiktől autentikus választ kaphatna a kérdésre, hogy éppen milyen magyaros ételt preferálnak a ottani helybéliek.

2015. jún. 26. 13:00
 20/20 anonim ***** válasza:
40%

18-as: "a harcsapörivel nem értem, mi a gond. Tengeri halat se mindenki szeret, pláne nyersen, mégis világsiker a sushi (még az itthon kapható gagyit is viszik, mint a cukrot.) "

Elvileg van igazság abban, amit írsz, de a hal tipikusan olyan étel, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy meg sem tudja enni.

A harcsapörkölt éppen az, amit ismeretlen vendégseregnek még MO-on sem föznék, ha nem tudnám egész biztosan, hogy szeretik. Nálunk a nagyobb családban (kb 40 ember - nagyszülöktöl az unokákig meg partnereikig bezárólag) legalább a fele inkább éhes maradna, minthogy megegye, pedig ök itt nöttek fel.

Külföldieknek, akik jó esetben nem is hallottak sem a harcsáról sem a pörköltröl (A túrós csuzsát nem is említve), kizárólag ennyire megosztó ételt tálani nem is jutna eszembe. Ha nem CSAK ez lenne, hanem 6-8 egyéb fogás KÖZÖTT lenne ez IS, akkor rendben van, de így igen angy eséllyel melléfogás lenne belöle.

Ami meg a sushit illeti: nálunk a család nagy része szereti - mármint az igazit, én ugyan 3-4-szer megpróbáltam, de nem ízlett, nem eszem meg.

Ezzel nemcsak én vagyok így, és a legtöbb, akinek a "gagyi is jó", csak azét eszi, mert most ez divat lett.

2015. jún. 26. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!