Milyen az a zsemleszínű magyaros tejfölös rántás?
Semmi különös nincs benne, csak értelem szerűen.
Zsemle színű, tehát a lisztet zsemle színűre pirítod a zsiradékban.
Magyaros, tehát mielőtt felengednéd hideg vízzel, elkevered egy kis fűszerpaprikával.
Tejfölös, így amikor felöntötted egy kis vízzel, (nem kevered el!!!, vársz, hogy hűljön egy kicsit, különben azonnal kifejti a sűrítő hatását!) tejfölt teszel bele, és azzal is elkevered.
Egyébként nem kell meglepődni a tejfölös rántáson.
Önmagába a rántásba valóban nem kéne tejföl, viszont rengeteg olyan étel van, amit rántással sűrítünk, majd tejföllel dúsítunk.
Ez a művelet arról szól, hogy leegyszerűsítsük a 2 folyamatot.
A rántásba hideg tejfölt keverünk, ami megakadályozza, hogy a liszt idő előtt sűrítsen, és ezért jóval könnyebb simára keverni.
A tejföl viszont közben felmelegszik, így nem kell külön még hőkiegyenlítéssel szórakozni, egyből mehet bele az ételbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!