Ujburgonyabol lehet sultkrumplit csinalni?
Persze, hogy lehet, és nagyon fincsi!!
Ne darabold nagyon vékonyra, és viszonylag keveset rakj az olajba egyszerre, gyönyörű piros-ropogós krumplikat fogsz kapni.
Micsodaaaaa? A legfinomabb úgy, hogy nem hámozod meg. ha főtt krumpli a végeredmény, az nem azért van mert újburgonya, hanem azért, mert nem várod ki, hogy felforrósodjon az olaj.
Mosd meg az újkrumplit héjastul, és vágd cikkekbe héjastul, (nagyjából negyedeld), mérettől függ, de túl nagy nem lehet egy újkrumpli. Törölgesd meg, vagy hagyd leszáradni, hogy ne legyen vizes, mert fröcsögni fog az olaj. Az olajat annyira hevítsd fel, hogy ha beledobsz egy gerezdet, sercegjen. Így süsd hirtelen, és a végén mikor kiszeded, fűszerezd be grill fűszerkeverékkel és jól forgasd össze vele.
Persze lehet, csak sokkal lédúsabb, mint a régi krumpli. Ezért tényleg fontos az alapos megszárítás, mielőtt nagyon forró zsiradékban kisütöd.
Pucolni tényleg nem kell, ha alaposan megsikáljuk.
Az is jó, ha a leszárított krumplit 5-6 percre megmikrózod egy tálon, amin szétteríted. a mikrózás vizet von el, így a krumpli azonnal sülni kezd és nem főni.
"sutom sutom es mind fott lett......"
Anyu így bűvöli a petrezselymes krumplit: kevés olajon, saját levében megpárolja, aztán rak rá apróra vágott petrezselymet. Valami isteni jó! Úgyhogy valamire mégis jó lesz, amit csináltál, csak nem sült krumplinak :D
Sült újkrumplira nekem az vált be, hogy előfőzöm egészben, aztán darabokra vágom, fűszerezem (ha akarom) aztán kiolajozott tepsiben bevágom a sütőbe sülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!