Majonézes krumplit ti hogyan készítetek?
házi majonézt készítek tojásból.
valamint én a karikázott főtt krumpli mellé szoktam tenni karikára vágott, párolt hagymát, gombát és főtt tojást is.
ha érdekel a majonéz receptje, akkor írj :)
"Majonéz receptje"??
Tojássárga, mustár, olaj, só.
Milyen recept kell ehhez?
Különlegesem nincs, csak finom, ahogy én csinálom. Ízlések és pofonok ... :)
Szóval előző nap héjában megfőzöm a krumplit. ha kihűlt, kockára vágom, hagyományos ecetes-cukros-sós salátalevet készítek és ebbe teszem. 4-5 közepes krupmlihoz teszek 2 közepes lilahagymát félkarikára vágva.Ez így áll a lében kb egy éjszakát.
másnap leszűröm, és csinálok majonézből, tejfölből, mustárból, borssal, kis cukorral egy sűrű mártást, amibe beleforgatom.
Ha gazdagabban akarom, akkor, 2-3 keménytojást is belekockázok.
További ízesítő- van a kertemben- kis friss tárkonnyal megszórom, és behűtve tartom. Tálaláskor még pár szelet kaliforniai paprikát is felkockázok, és azzal díszítem.
Szerintem egyszerű, de nagyszerű. Tapasztalatom az, hogy az előre elkészített krumplisaláta, leszűrve tovább folytatva, majonézes krumplivá, ízletesebb, mint a gyorsan készített.
Szényelljék magukat azok a "kedves" lepontozók, akik földbe döngölték a majonézes krumplimat. Évtizedek óta, a család és a baráti kör kedvence, sajnálom , hogy egyesek kifinomult ízlésének nem felel meg.
Számomra a lényeg, hogy a kedves kérdezőnek tetszett.
Én felpontoztalak, nekem is tetszett.
Elég macerás, de így összeérnek az ízek. A burgonyasaláta másnap mindig finomabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!