Majonézes krumplisalátához feltétlenül muszáj a lilahagyma?
Hirtelen felindulásból szeretnék készíteni majonézes krumplisalátát, de csak vöröshagyma van itthon, elengedhetetlen a lilahagyma? Mivel tudnám "pótolni"?
Előre is köszönöm
Nem hiszem, hogy foglalkozna vele a btk, ha kihagyod belőle, vagy vöröshagymával pótolod... ízlés dolga, egy recept sincs kőbe vésve.
Annyi, hogy ha megközelítőleg lilahagyma erősséget akarsz elérni vöröshagymával, kicsit jobban (tovább, bő vízben) forrázd le, mert valamivel erősebb az íze.
A vöröshagymát szeld karikára, tedd tésztaszűrőbe, önts rá egy fazéknyi forró vizet, és akkor az rögtön keresztül is folyik rajta.
Most sózd be, egy idő után facsard ki belőle, majd rakd át egy kevésbe cukros-ecetes lébe, de ekkor én már a főtt, feldarabolt krumplit is ide rakom. Amikor már itt is álltak 1-2 órát, leszűröm, és aztán rakom rájuk a majonézt, helyesebben és tartármártással szoktam összekavarni, és mehetnek a hűtőbe egy pár órára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!